autóversenyzés

2021.04.21. 08:15

Ifjabb Ficza Ferenc jól rajtolt a Zóna Kupában

Parádésan kezdte az ESET V4 Cup Series idei versenysorozatát ifjabb Ficza Ferenc, aki egy első és egy harmadik helyet szerzett a Hungaroringen.

Rónai Gábor

Forrás: Beküldött kép

Két év kihagyás után ült versenyautóba tavaly ifjabb Ficza Ferenc, aki a szlovákiai székhelyű Trevor Racing BMW-jével sokáig harcban volt a kategóriagyőzelemért a Közép-Európai Zóna Kupa GT4-es kategóriájában. Az utolsó, hungaroringi versenyt az élről várta, de nekihajtottak az autójának, így a futam már azelőtt véget ért számára, hogy elkezdődhetett volna. Ifjabb Ficza érthetően el volt kenődve, de jó érzésekkel értékelte a szezont, ami nem volt könnyű számára, hiszen meg kellett szoknia, hogy hátsókerék-meghajtású autót kell kordában tartania.

S milyen a sors... Amit az élet elvett tőle tavaly, azt idén visszaadta. A 2021-es sorozat küzdelmei a hétvégén kezdődtek meg a Hungaroringen, ahol ifjabb Ficza Ferenc egy első és egy harmadik helyezéssel nyitott a sprint futamokban. Most senki és semmi nem tudta megakadályozni abban, hogy felálljon a rajtrácsra, s ha már ott volt, akkor bizonyította is, hogy nem kifutott eredmény volt tőle a tavalyi.

„Egy kicsit elszámoltam magam az első futamon, ahol két bemelegítő kört akartam megtenni, mert úgy éreztem, kell ennyi ebben a hideg áprilisi időben, de mire visszaértem, bezárt előttem a boxutca, így csak a mezőny végéről tudtam elrajtolni – mesélte Ficza, aki az időmérőn a második legjobb eredményt érte el. – Izgalmas lett így is, mert a végére beértem a második helyen autózó riválisomat, de sajnos már nem volt elég kör és elég idő ahhoz, hogy meg is előzzem” – tette hozzá.

A második futam már sokkal jobban sikerült az ex-szekszárdi pilótának, aki a rajtot követően átvette a vezetést, és pozícióját magabiztosan őrizve meg is szerezte az első helyet.

„Az endurance időmérőn kategória második helyet szereztem meg, de a verseny első körében a sikánban összeértünk Kismarty-Lechner Gáborral, és ki kellett jönnöm a boxba. Visszarakták a fiúk az ajtózsanért és legalább végigmentem a versenyen. Onnantól nem volt kivel versenyeznem, de így legalább tudtam figyelni az autó minden rezzenésére. Hálás vagyok a szerelőknek a nagyszerű munkáért és a Trevor Racingnek a lehetőségért. Bizakodó vagyok az idei évre nézve” – fogalmazta meg érzéseit Ficza.

A 2021-es versenynaptárban összesen hat futam szerepel, legközelebb május 7. és 9. között a Dunaszerdahely melletti Slovakiaringen folytatódnak a csatározások – ide augusztus 20. és 22. között visszatér a mezőny még egy hétvégére. Egy hétvégét eltöltenek a versenyzők a lengyelországi Poznanban (június 11-13.), a horvátországi Grobnikan (július 23-25.), és a csehországi Brnóban (szeptember 3-5.) is.

Borítóképünkön: Ifjabb Ficza Ferenc egyre jobban megismeri a pokolian erős BMW-t, amely a keze alatt fenevadból kezesbáránnyá szelídül

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!