labdarúgás

2021.04.13. 18:39

Tíz éve írt történelmet a Paksi FC

Tíz éve szerezte első érmét élvonalbeli klubként a Paksi FC, mely a 2010/2011-es szezonban elhódította a Ligakupát. A Kis Károly által dirigált együttes az oda-visszavágós döntőben a Debreceni VSC-t múlta felül 4–2-es összesítéssel.

Berg Sándor

Fotó: Molnár Gyula

Az atomvárosiak a Vasast (2–0, 4–1) és az MTK Budapestet (2–4, 4–0) megelőzve jutottak túl a csoportkörön, majd a középdöntőben a Zalaegerszeg elleni akadályt két 2–1-es sikerrel vették. A zöld-fehérek a döntőben a 2–1-es idegenbeli vereség után hazai pályán 3–0-ra nyertek az abban a szezonban Európa-liga-csoportkörben érdekelt hajdúságiak ellen. A paksi csapatban már akkor is pályára lépett Böde Dániel, Gévay Zsolt, Haraszti Zsolt és Szabó János, míg Csernyánszki Norbert, Éger László és Kiss Tamás azóta a szakmai stáb tagja.

A 2010/2011-es Ligakupa döntője, 1. mérkőzés

DVSC-TEVA–Paksi FC 2–1 (2–1)

Debrecen: Novakovics – Bernáth, Simac, Mijadinoszki, Mardare – Czvitkovics (Farkas B., 83.), Varga J., Ramos, Yannick – Salami (Bódi, 60.), Coulibaly. Edző: Zdenek Scasny.

Paks: Csernyánszki – Heffler, Fiola, Gévay, Szabó J. – Haraszti Zs. (Böde D., a szünetben), Sifter, Sipeki (Magasföldi, a szünetben), Bartha (Montvai, a szünetben) – Vári (Nagy I., 81.), Kiss T. (Mészáros I., 60.). Edző: Kis Károly.

Gólszerzők: Salami (14.), Yannick (41.), illetve Vári (23.).

A 2010/2011-es Ligakupa döntője, 2. mérkőzés

Paksi FC–DVSC-TEVA 3–0 (1–0)

Paks: Pokorni – Fiola, Éger, Sifter, Szabó J. – Magasföldi, Sipeki (Heffler, 83.), Mészáros I., Bartha – Böde D. (Bohner, 51.), Kiss T.

Debrecen: Novakovics – Nagy Z., Simac, Komlósi, Nikolov (Fodor M., a szünetben) – Kulcsár T. (Etogo, 58.), Ramos, Bódi, Farkas B. (Spitzmüller, 68.) – Kabát P., Mokánszki (Yannick, a szünetben). Edző: Zdenek Scasny.

Gólszerzők: Magasföldi (35., 72.), Bartha (65.).

Ligakupa-arany után bajnoki ezüst

A Ligakupa-győzelem után a bajnokságban második helyen zárta a 2010/2011-es szezont a Paksi FC, mely azóta is a legjobb NB I-es szereplése a gárdának. Az Európa-liga selejtezőjében azon a nyáron három kört is ment Kis Károly csapata (az andorrai Santa Coloma, a norvég Tromsö és a skót Hearts volt az ellenfél), magyar csapatok közül a legtovább jutva.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!