Női kosárlabda NB I

2021.05.04. 06:30

Szurkolói előtt hajt az egyenlítésért a KSC Szekszárd

Az Atomerőmű KSC Szekszárdot immáron szurkolói is segíthetik abban, hogy kiegyenlítsen a Sopron Basket elleni bajnoki döntőben. A negyedik meccs ma 16.30 órakor kezdődik.

Rónai Gábor

Kezdjük a legjobb hírrel: újra megtelhet szurkolókkal a szekszárdi városi sportcsarnok. Miután a beoltottak száma elérte a négymilliót (azóta pedig bőven meg is haladta), már a szombati, soproni meccsen is lehettek szurkolók – más volt így a játék, mint az előző fél évben, amikor szomorúan kongtak a csarnokok az ürességtől.

Mint tudjuk, a KSC-nek párját ritkító szurkolótábora a hatodik embere – sokat jelent, ha ők ott állnak a csapat mögött. A kritikus pillanatokban ők adnak pluszenergiát, jó pár csodás eredményt elértek a segítségükkel Studer Ágnesék. A drukkerek ma visszatérhetnek a sportcsarnokba, de csak azok, akik rendelkeznek védettségi igazolvánnyal. Akinek nincs ilyenje, az ne is próbálkozzon bejutni, mert nem engedik be!

A csapatok eddig éltek a hazai pálya előnyével: a Sopron először 80–57-re, aztán 81–46-ra nyert, a Szekszárd pedig 72–69-cel húzta be a hazai meccsét. Szerencsére itt nem számít a különbség, csak a győzelem – az egypontos ugyanannyit ér, mint a harmincöt pontos.

– Az előző három mérkőzésünk felemásan sikeredett – mondta Szabó Gergő, a szekszárdi klub ügyvezető elnöke. – A soproni meccseken nem tudtuk az igazi arcunkat megmutatni. Az első találkozón a Sopron úgy védekezett, ahogy azt gyakorlatilag az egész szezonban csinálta. A másodikon egy óriási bravúrt hajtottunk végre hazai pályán, ami ugyebár a soproniak első veresége volt Magyarországon.

– Erre szeretnénk alapozni a negyedik mérkőzésen is, hasonlóan harcos játékra készülünk, jól védekezve és jól támadva, mert csak így lehet esélyünk egy ilyen szintű csapat ellen. A harmadik meccsen semmi sem sikerült. Van ilyen, ez a sport. Az elején megvoltak a lehetőségeink, hogy újfent egy jó mérkőzést tudjunk játszani, de senkinek nem ment, de ezért is csak egy győzelem jár.

– Azon leszünk, hogy kedden kiharcoljuk annak a lehetőségét, hogy legyen egy mindent eldöntő ötödik összecsapás Sopronban. Több sebből vérzünk, de azokkal megyünk háborúba, akik rendelkezésre állnak. Úgy gondolom, hogy a lányok ki fogják tenni a szívüket, lelküket a pályára.

– Most már nézők előtt fogunk játszani, bízom benne, hogy sokan lesznek a lelátón, és hozzásegítik a csapatot az egyenlítéshez. Akiknek van védettségi igazolványa, azokat nagy szeretettel várjuk a mérkőzésre. A lányok kérése az volt, hogy lehetőleg mindenki fehér felsőben érkezzen. Töltsük meg a csarnokot lehetőség szerint, és próbáljuk meg kiharcolni az ötödik meccset! – tette hozzá Szabó Gergő ügyvezető elnök.

Tippmix Női NB I, döntő, 4. mérkőzés.

Atomerőmű KSC Szekszárd–Sopron Basket.

Szekszárd, városi sportcsarnok, kedd, 16.30 óra (tv: M4 Sport). Vezeti: Földházi T., Győrffy P., Ádám J.

A klub tájékoztatása szerint csak azokat a drukkereket engedik be a sportcsarnokba, akik rendelkeznek védettségi igazolvánnyal, és egy érvényes útlevelet vagy személyazonosító igazolványt is fel tudnak mutatni. A 18 éven aluliak csak szülő/gondviselő felügyelete mellett, a lelátón velük együtt helyet foglalva tekinthetik meg a mérkőzést. A maszk használata nekik kötelező, a kártyával rendelkezőknek ajánlott.

Borítóképünkön: Erica McCallék (24) meg akarják ismételni a legutóbbi hazai bravúrjukat

Ezek is érdekelhetik