Szekszárdi Sportközpont

2021.06.02. 21:29

Szorosabbra fűznék a kapcsolatot az egyesületekkel

Sajtótájékoztatóval egybekötött találkozóra, beszélgetésre hívta a szekszárdi sportcsarnok április végén kinevezett új igazgatója, Szőke Gergő az intézmény bérlőit, a sportegyesületek, szakosztályok vezetőit.

Szepesi László

20210602_Szd_Sportközpont_sajtótájékoztató_KA_TN

Fotó: Kiss Albert

A járvány okozta vészhelyzet miatt ez volt az első ilyen találkozója a sportközpont és a Szekszárdon működő sportegyesületek, szakosztályok vezetőinek.

Az igazgató rövid bevezetője után a jövőről beszélt. Említette, elve a nyíltság, hogy az egyesületek tudjanak egymás dolgairól. Szándéka, hogy a sportközpontban tevékenykedő egyesületek és szakosztályok, valamint a város önkormányzata között betöltsék a kapocs szerepét.

Elmondta, az intézmény sokoldalú feladatainak ellátásához segítségül sportszakmai koordinátornak felkérte Scherer Tamást, aki az atlétika szakosztály munkáját irányítja. Szeretnék jobban összefogni ugyanis a szakosztályok munkáját, jobban megismerni eredményeiket és gondjaikat is, hogy az utóbbiak enyhítésében hatékonyan tudjanak segíteni. Tapasztalta ugyanis az elmúlt hetekben, hogy a szervezetlenség, illetve információ hiánya okozott problémát. Szükség van összefogásra, és ennek érdekében is akar hidat teremteni a szervezetek és az önkormányzat között.

Scherer Tamás, aki 22 éve a Dienes általános iskolában tanít testnevelést és németet, elmondta, a tanévet még befejezi, s majd augusztustól dolgozik sportszakmai koordinátorként, főállásban a sportközpontban. Beszélt arról, hogy az intézmény valamennyi korábbi igazgatójával együtt tudott dolgozni: a sporttal foglalkozott, s nem a politikával, s ezt teszi a jövőben is.

A találkozón Gyurkovics János, Szekszárd alpolgármestere is az összefogás fontosságát hangsúlyozta, mondván, itt elkezdődött valami új, valami más. Van tennivaló, s a megvalósításukhoz terv, elképzelés. Említette, a szemtől szembe beszélgetések híve, ahol mindenki elmondhatja véleményét, és helyteleníti a közösségi médiában történő üzengetéseket.

Murvai Árpád az önkormányzat Oktatás, Sport és Ifjúsági Bizottság ÉSZ-es elnöke meglepetésre némi gúnnyal a hangjában úgy fogalmazott, fogadni mert volna, hogy a sportközpont igazgatója saját főnökét fogja kinevezni a posztra, de jó munkát kívánt neki, ha bizottságával átnézheti a munkaköri leírását.

Kifejtette, volt, van és lesz Oktatás, Sport és Ifjúsági Bizottság, amelyet vezet, és amely meggyőződése szerint megválasztása óta nagyon jól működött, s hogy sokat segíthet abban, hogy az önkormányzat és a sport aktív résztvevői jó, eredményes kapcsolatban legyenek.

Ez volt szekszárdi sportvezetők találkozójának úgymond hivatalos része, a fórum szakmai, baráti beszélgetésekkel folytatódott.

Borítóképünkön: A sportközpont igazgatója, Szőke Gergő (jobbról) és a frissen kinevezett sportszakmai koordinátor, Scherer Tamás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!