kosárlabda

2021.08.12. 08:00

Szekszárdon az Alba ellen kezdi az új idényt az Atom

Szeptember harmadik hetében rajtol – remélhetőleg nézők előtt – mindkét nemnél a magyar élvonalbeli kosárlabdaszezon. A férfiaknál az Atomerőmű SE, a nőknél az Atomerőmű KSC Szekszárd lesz idén is érdekelt megyei szempontból.

TN-összeállítás

20201007_Paks_ASE-Duna Aszfalt, férfi kosárlabda NB I._Molnár Gyula_TN

Fotó: Molnár Gyula

Nem kell már sokat várni a sportág fanatikusainak, hogy kedvenc együttesüket újra tétmérkőzésen láthassák: a férfi élvonalbeli bajnokság szeptember 22-én, a női pontvadászat három nappal később veszi kezdetét, számolt be róla a honi szövetség.

Az MKOSZ tájékoztatása szerint a férfiaknál karácsony és újév közötti időszakban, vagyis december 23. és január 5. között négy fordulót is lebonyolítanak csütörtök–hétfő–csütörtök–szerda ritmusban. Az alapszakasz utolsó körét március 26-án rendezik. A hölgyeknél összesen három hétközi forduló lesz majd: október 6-án, illetve karácsonyt követően és január első hetében.

Az Atomerőmű SE – a Gesztenyés úti sportcsarnok felújítása miatt – az edzéseket a paksi Energetikai Technikum és Kollégium tornatermében tartja, míg ellenfeleit decemberig Szekszárdon fogadja. Ami a bajnokságot illeti, a nyitófordulóban az Alba Fehérvár együttesét látja vendégül Teo Hojc csapata, majd néhány nappal később az előző idény ezüstérmesével, a Szolnoki Olajbányásszal találkoznak a megyeszékhelyen.

Az Atomerőmű KSC Szekszárd az NB I/B Piros csoportot megnyerő BKG-PRIMA Szigetszentmiklós otthonában indítja az új szezont, az újonc után pedig az ELTE BEAC Újbuda vendégei lesznek Studer Ágnesék (a fővárosiak elleni találkozót az Euroliga első köre miatt hozták korábbra a harmadik fordulóból). Az első hazai mérkőzésükre október elején a Vasas Akadémia ellen kerül sor.

Az előző idényben a bajnoki ezüst mellett Magyar Kupa- és Európakupa-bronzérmet szerző szekszárdiak először december 11-én, hazai pályán mérkőzik meg a címvédő Sopron Baskettel. A visszavágóra az alapszakasz utolsó fordulójában, március közepén kerül sor a Novomatic Arénában.

Az MKOSZ tájékoztatásában megjegyzi, a bajnoki találkozók pontos időpontjai később válnak hivatalossá.

Nem kell azonban addig várni arra, hogy kedvenceinket ismét hazai pályán láthassuk. Az ASE szeptember 3-án és 4-én rendezi meg a Morgen Ferdinánd Emléktornát, melyre a Szolnok, a Kecskemét és a cseh Brno kapott meghívást. A KSC Szekszárd pedig az eddiginél korábban, augusztus 31-től bonyolítja le a háromnapos Sió Kupát, melyet már 52. alkalommal írtak ki. Az ellenfél a BEAC, a PEAC és a Diósgyőr lesz.

A szokatlan időpont a szeptember 21–23-i Euroliga-selejtezőtorna miatt lesz (ellenfél a török Kayseri és a Sepsi lesz), melynek megrendezésére a KSC is beadta pályázatát.

Borítóképünkön: Eilingsfeld János és az Atomerőmű az év végéig Szekszárdon játssza hazai meccseit

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!