Kézilabda NB II

2021.09.22. 09:00

Nem ragadt be a rajton a Szekszárd és a Hőgyész sem

B. S.

20210904 Szekszárd Szekszárd FGKC felkészülési tornája a szekszárdi sportcsarnokban FGKC-PEAC, női kézilabda mérkőzés. Fotó: Mártonfai Dénes MD Tolnai Népújság Képen: Keringer Klaudia (21)

Fotó: Mártonfai Dénes

A Szekszárdi Fekete Gólyák KC a női, a Hőgyészi SC a férfi NB II.-es bajnokságban vette magabiztosan az első fordulót.

Férfi NB II., Dél-nyugat, 1. forduló.

Hőgyészi SC–Rinyamenti KC 29–20 (14–8).

Tamási, 20 néző. V.: Hornyik, Zörgő. Hőgyész: SZENTE – Oláh B. 1, Vald 4, Sebestyén Cs. 2, Gadányi 1, Szabó T. 3, Vojkovics I. 6. Csere: Farkas G., Hudra (kapusok), SIPOS M. 5 (2), Szabó B. 2, Lőrinc Sz. 1, SZAKCSI 4, Kovács F. Edző: Bán Tamás.

Kiállítások: 6, illetve 4 perc.

Hetesek: 5/2, illetve 4/3.

Tipikus nyitómérkőzést játszottak a hőgyésziek, akik támadásban többet hibáztak, mint kellett volna (megérezték Nyitrai Miklós és Vojkovics Gyula hiányát), leginkább a tiszta gólhelyzetek kihasználásával adódtak gondok. Ezt azonban ellensúlyozni tudták a védekezésükkel, mely hatvan percig rendben volt, ahogy mögötte a kapusteljesítmény is, így magabiztos győzelemmel kezdték a szezont.

Bán Tamás: – A győzelmünket Nyitrai Miklós nemrég született kisfiának, Gergőnek ajánljuk.

Női NB II., Dél-nyugat, 1. forduló.

Szekszárdi Fekete Gólyák KC–Hévízi SK 33–20 (15–12).

Szekszárd, 80 néző. V.: Ihász, Pápai. Szekszárd: Nagy A. – Kapás 5, Lengyelfalusy 3, Fehér T. 5 (4). Gulya, Csajkó 6 (1), Rácz A. 5. Csere: Schell G., KUTASI (kapusok), KERINGER 4, Bognár Zs. 2, GULYÁS L. 3, Bencze D., Baksai, Szolnoki, Dinnyés. Edző: Bordán Anna.

Kiállítások: 10, ill. 12 perc.

Hetesek: 7/5, illetve 3/2.

Szoros első félidőt követően (volt, hogy a vendégek három góllal is vezettek) a Szekszárd a szünet után gyorsan ötgólos előnyre tett szert (35. perc: 17–12). A hévíziek innen egyszer még vissza tudtak jönni egy találatra, de a 9–1-es rohanással pontot tett a találkozó végére a Fekete Gólyák.

Bordán Anna: – Gyengén, fegyelmezetlenül, sok hibával játszottunk negyven percen át, szinte csak a lerohanásaink működtek. A fáradó ellenfél, a kissé javuló védekezés és főleg az edzettségi állapotunk jelentette a végén a különbséget.

A Fekete Gólyák szombaton Marcaliban vendégszerepel, a Hőgyész a hétvégén szabadnapos lesz.

Borítóképünkön: Keringer Klaudia jól mozgott, négy gólig jutott

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!