Atlétika

2021.10.08. 08:00

Jól zárta a szezont a szekszárdi egylet

Az atlétika pályaszezon a hagyományokhoz híven az U18 és U16 Ügyességi és Gátfutó Atlétikai Magyar Csapatbajnoksággal zárult. A Székesfehérváron megrendezett bajnokságon megyénket a Szekszárdi Sportközpont sportolói képviselték, akiknek idei teljesítményüket három bajnoki éremmel sikerült még szebbé tenni.

Munkatársunktól

Fotó: Beküldött kép

Az U18-as korosztályban (2004-2005-es születésűek) már három fővel lehetett csapatot indítani, míg az U16-osoknál (2006-2007) négy atlétának kellett rajthoz állnia, hogy a csapateredmény meglegyen. A szekszárdiak az idősebb korosztály férfi 110 méteres gátfutó csapata tavaly ezüstöt szerzett, ezt az érmet sikerült tovább fényesíteni az idei évben: a Hamar János, Péceli Tamás, Szabó Máté, Barna Tamás négyes országos bajnoki címet szerzett. Péterbence Csilla és Scherer Tamás tanítványai 16,42 másodperces átlagot értek el a szembe szélben.

A sportok királynője bár egyéni sportág, a bajnokság alkalmával csapatban örülhettek a versenyzők a dobogó tetején. A verseny másnapján Barna, Hamar és Péceli magasugrásban is rajthoz állt. Jó egyéni teljesítményekkel majdnem sikerült megráncigálni a nagy fővárosi egyesületek bajuszát. A trió 171 centiméteres átlaggal a harmadik helyen végzett.

Női vonalon ritkán örülhetnek éremnek a Szekszárdi Sportközpont edzői, csapatban pedig annál is ritkábban. Ezért is volt külön öröm, hogy az U18-asok ötösugrás versenyszámában a dobogó harmadik fokára állhatott a Frei Nóra, Posta Flóra, Weber Kata összeállítású trió. A lányok motiváltan versenyeztek, mindenki egyéni csúcsot ért el, 15 méter 21 centis átlaggal szerezték meg a bronzérmet a Miskolci Sportiskola és az FTC mögött a nyolc csapatot felvonultató mezőnyben.

Posta Flóra (balról), Frei Nóra és Weber Kata bronzérmes lett ötösugrásban (Fotó: Beküldött kép)

Az érmek mellett sok értékes helyezést és egyéni csúcsokat értek el a szekszárdi csapatok az ugró- és dobószámok csapatversenyében.

Csapatbajnokság, eredmények.

U18-as korosztály. Férfiak. 110 m gát: 1. Szekszárdi Sportközpont (Barna Tamás, Hamar János, Péceli Tamás, Szabó Máté. Edzők: Péterbence Csilla és Scherer Tamás) 16,42 másodperc. Magasugrás: 3. Szekszárdi Sportközpont (Barna, Hamar, Péceli) 171 centiméter. Súlylökés: 9. Szekszárdi Sportközpont (Péceli, Szilágyi Péter, Zsiga Levente) 10,45 méter. Gerelyhajítás: 5. Szekszárdi Sportközpont (Barna, Hamar, Szilágyi P.) 34,38 m.

Nők. Magasugrás: 6. Szekszárdi Sportközpont (Frei Nóra, Posta Flóra, Weber Kata) 143 cm. Ötösugrás: 3. Szekszárdi Sportközpont (Frei, Posta, Weber) 15,21 m.

U16. Fiúk. Magasugrás: 4. Szekszárdi Sportközpont (Arató Gergő, Gréczy Balázs, Merk Bálint, Orbán-Zaják Péter, Radnóti Gergely Attila) 153 cm. Gerelyhajítás: 6. Szekszárdi Sportközpont (Gréczy, Merk, Orbán-Zaják, Szilágyi Tamás) 30,21 m.

Lányok. Súlylökés: 5. Szekszárdi Sportközpont (Kiss Kata Ramóna, Kurcz Kata, Máté Ifeoma Mária, Tibai Natasa, Töttős Eszter) 8,87 m. Gerelyhajítás: 5. Szekszárdi Sportközpont (Hamar Eszter, Kiss, Kurcz, Máté, Tibai) 25,92 m.

Borítóképünkön: Az aranyérmes szekszárdi gátfutó csapat Scherer Tamás edzővel

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!