Női kosárlabda Eb-selejtező

2021.11.14. 08:34

A kötelező győzelemért lépnek pályára Izlandon

Vasárnap este Izlandon folytatja az Európa-bajnoki selejtezősorozatát a magyar női kosárlabda válogatott.

Munkatársunktól

20211111_Szekszárd_kosárlabda_Magyar ország Spanyol ország női kosárlbda mérkőzés_Fotó:Mártonfai Dénes_Tolnai Népújság _MD_TN

Fotó: Mártonfai Dénes

A Reykjavíktól 10 kilométerre délre található Hafnarfjördurban lévő kicsi, ám korszerű sportcsarnokban tartotta meg első edzését a magyar női kosárlabda-válogatott szombat délelőtt. Határ Bernadették elsősorban ismerkedtek a helyi férfi és női kézilabdacsapat otthonául szolgáló létesítménnyel, amelynek centerpályáján vasárnap este Izlanddal játszanak Európa-bajnoki selejtezőt. Székely Norbert szövetségi kapitány csapata csütörtök este a spanyolok elleni 66–62-es vereséggel kezdte meg a C-csoport küzdelmeit Szekszárdon.

Az Atomerőmű KSC Szekszárd három játékosa, Studer Ágnes, Gereben Lívia és Goree Cyesha erősítette magyar válogatott csütörtökön ki-ki meccset játszott a világ közvetlen élvonalába tartozó spanyolokkal. Székely Norbert büszke volt csapata teljesítményére, ám csalódott is egyben, mert volt esély a bravúrra...

A főleg taktikai jellegű, dobógyakorlatokból álló bő egy órás szombati délelőtti tréning után este még egy foglalkozás várt a magyar válogatottra, és még a meccsnapon, vasárnap délelőtt is lesz még egy rövid dobóedzés a találkozó helyszínén.

Eb-selejtező, C-csoport

A 2. forduló programja: Spanyolország–Románia 18.00, Izland-Magyarország 21.00.

Az állás: 1. Románia 2 (65–59), 2. Spanyolország 2 (66–62), 3. Magyarország 1 (62–66), 4. Izland 1 (59–65).

Borítóképünkön: Goree Cyesha (a labdával) jó játékára Izlandon is szüksége lesz a válogatottnak

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!