Női kosárlabda Euroliga

2021.11.23. 18:50

Spanyol télbe csöppent a KSC Szekszárd

Az előző szezonban döntős Perfumerias Avenida vendége lesz az Atomerőmű KSC a női Euroliga hatodik fordulójában. Már csak a két edző személye miatt is pikáns összecsapás vár a szekszárdiakra.

Rónai Gábor

202110 Szekszárd Euroliga női kosárlabda mérkőzés A-csoport alapszakasz 2. forduló ATOMERŐMŰ KSC SZEKSZÁRD – BLMA Fotó: Mártonfai Dénes MD Tolnai Népújság Képen: Djokics Zseljko ATOMERŐMŰ KSC SZEKSZÁRD vezetőedzője Goree Cyesha (22)

Fotó: Mártonfai Dénes

A napfényes Spanyolország a csúnyábbik arcát mutatta. A szekszárdiakat szállító repülőgép szakadó hóesésben szállt le Madridban, ahonnan szintén szakadó hóesésben busszal utaztak tovább Salamancába Studer Ágnesék.

Kasztília második legnagyobb városába kedd hajnalban háromórás zötykölődés után érkezett meg a küldöttség, amely kedd este már a háromezer néző befogadására alkalmas Pabellón Municipal Wurzburgban ismerkedett a körülményekkel. A csapatban mindenki egészséges és nagyon várja, hogy a csoport elvileg második legerősebb csapata ellen pályára léphessen.

A hétszeres bajnok és hétszeres kupagyőztes spanyol sztárcsapat imponáló mérleggel, kilenc meccsen kivívott kilenc győzelmével vezeti hazája bajnokságát, az Euroliga csoportban pedig a százszázalékos orosz Jekatyerinburg mögött négy győzelmével és egy vereségével (némi meglepetésre nagyon simán, 80–55-re kikaptak a prágaiak vendégeként) második.

Apropó Jekatyerinburg! A Salamanca éppen a következő fordulóban utazik Oroszországba – nem titkoltan azzal a céllal, hogy visszavágjon ellenfelének a legutóbbi Euroliga-kiírás döntőjében elszenvedett 78–68-as vereségért. Az biztos, hogy nem feltett kezekkel utaznak majd Jekatyerinburgba, főképp azok után, hogy a gárdához csatlakozott a WNBA-bajnok Chicago Sky klasszisa, Kahleah Copper, a finálé MVP-je. Ő jó esélyekkel már holnap este, a szekszárdiak ellen is pályára lép majd – fel lesz adva a lecke a kékeknek.

Bármennyire is más szintet képvisel a Salamanca, van kapcsolódási pont a szekszárdiak és a spanyolok között. Az egyik az a Nikolina Milics, aki az előző szezonban a Perfumerias Avenida csapatát erősítette (az Euroliga döntőben nyolc ponttal és két lepattanóval zárt), a másik pedig Roberto Iníguez. A trénernek nem éppen a legjobb barátja Djokics Zseljko, akivel jó néhány szópárbajt vívtak, amíg Iníguez a Sopron Basket edzőjeként Magyarországon dolgozott, s akit azért sem igazán kedvel a spanyol, mert Djokics jó párszor borsot tört az orra alá.

A spanyol legfájdalmasabb emléke a 2018-as kupadöntő, amelyet Sopronban nyert meg a KSC (66–64). Ha valamiből, akkor ebből erőt meríthet a szerdai találkozóra Djokics Zseljko, aki minden bizonnyal tartogat holnapra is néhány meglepetést.

A mérkőzés esélyeiről Szabó Gergő ügyvezető elnök beszélt a szekszárdi klub Youtube-csatornáján megjelent videóban.

Női Euroliga, A-csoport, 6. forduló.

Perfumerias Avenida–Atomerőmű KSC Szekszárd.

Salamanca. Pabellón Municipal Wurzburg. Szerda, 20.30 óra.

A találkozót a FIBA hivatalos internetes oldalán élőben lehet majd követni.

Brutálisan erős a spanyol keret

„Brutálisan erős a spanyolok játékoskerete! – mondta Szabó Noémi, a KSC szakmai és sportigazgatója. – Hat játékost cseréltek az előző szezonhoz képest, ráadásul leigazolták a WNBA egyik legjobb kosarasát, Kahleah Coppert. Nem nagy kockázat kijelenteni, hogy nem ellenük fogjuk megszerezni az első győzelmünket az Euroligában, de tapasztalatszerzés szempontjából tökéletes ellenfelek lesznek.

A tisztes helytállás lehet a célunk, és az, hogy minél jobban rákészüljünk a vasárnapi, DVTK elleni hazai rangadónkra. A két edző személye miatt mindenképpen pikáns mérkőzés lesz, Djokics Zseljko és Roberto Iníguez jól ismeri egymást, egyikük sem felejtette el, hogy a múltban pikáns szópárbajokat vívtak egymással, amíg utóbbi a Sopron edzője volt. Amerikai légiósunk, Dana Evans biztató játékkal mutatkozott be Cegléden, s bár még időre van szüksége a beilleszkedéshez, az már most látszik, hogy jó választás volt, és erőssége lehet a jövőben a csapatnak” – tette hozzá Szabó Noémi.

Borítóképünkön: Djokics Zseljko vezetőedző szeretne ezúttal is borsot törni a spanyol mester, Iniguez orra alá

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!