labdarúgás

2021.12.03. 22:09

Kétszer is vezetett a Honvéd ellen, mégis kikapott a Paksi FC

Fogcsikorgató hidegben kétszer is vezetett a Budapest Honvéd ellen a Paksi FC, mégis pont nélkül maradt az idei utolsó hazai bajnokiján.

Berg Sándor

Idei utolsó hazai mérkőzését játszotta a Paks, mely győzelemmel szeretett volna búcsúzni szurkolóiktól. Az időjárás alkalmazkodott a naptárhoz, december lévén csípős idő fogadta a csapatokat és a közel ezer nézőt, akik péntek esti szórakozásnak választották a mérkőzés.

Érdekes ellenfél a Bognár György vezette zöld-fehéreknek a Honvéd, hiszen mióta ő irányítja a paksiak, mindössze egyszer, éppen a fővárosiak ellen fordult elő, hogy nem sikerült betalálnia. Az már az ötödik percben, Ádám Martin szezonbeli tizenegyedik találatával eldőlt, hogy nem ez a találkozó lesz a következő. A folytatás azonban kísértetiesen hasonlított az egy héttel ezelőtti, debreceni mérkőzésre, amikor akár rá is számolhattak volna ellenfelükre az atomvárosiak. A Kispest az első huszonöt percben a saját térfeléről sem tudott kijönni, a középpályán megszerzett labdából további gólokat szerezhettek volna, de Szappanos Péter látványos védéseivel meccsben tartotta csapatát. Ahogy ilyen lenni szokott, a kihagyott helyzetek megbosszulták magukat, s bár a hajrában Ádám büntetőjéből ismét vezetéshez jutott a Paks, döntetlennel vonultak a szünetre a felek.

Az öltözőből Böde Dániel és Papp Kristóf sem tért vissza a pályára, a paksiak ezzel a biztonságosabb 4-5-1-es felállásra váltottak át. A második játékrészben sem kímélték egymást a felek, a játékra azonban már kevesebb figyelmet szenteltek. Az egyik pontra rászolgált volna a Paks, de a hosszabbításban Lukics értékesített büntetőjével elvitte a három pontot a Fehérvári útról.

A paksiak ezzel vereséggel búcsúztak el hazai pályán szurkolóiktól erre az évre, szebb évzárásra jövő héten az Újpest, azt követő héten az MTK Budapest ellen lesz lehetőségük.

OTP Bank Liga, 15. forduló

Paksi FC–Budapest Honvéd 2–3 (2–2)

Paks, 900 néző. V.: Berke (Szalai B., Vígh-Tarsonyi)

PAKS Rácz G. – Tamás O. (Szabó B., 69.), Szélpál, Lenzsér – Sajbán Máté, Windecker, Papp K. (Balogh B., a szünetben), Szabó J. – Bognár I. (Nagy R., 83.) – Ádám M., Böde (Osváth, a szünetben). Vezetőedző: Bognár György

BP. HONVÉD Szappanos – Nagy G., Baráth B., Klemenz, Tamás K. – Nagy D. (Kerezsi, 88.), Hidi, Villar, Zsótér (Balogh N., 77.) – Lukics, Pantelics (Banó-Szabó, 83.). Vezetőedző: Horváth Ferenc

GÓLSZERZŐ Ádám M. (5., 44., a második 11-esből), illetve Lukics (36., 95., a második 11-esből), Hidi (45+3)

SÁRGA LAP Böde (4.), Balogh B. (60.), Lenzsér (95.), illetve Pantelics (43.)

Címkék#Paksi FC

Ezek is érdekelhetik