Labdarúgó megyei I. osztály

2022.02.28. 18:59

A mezőny fele tartott csak főpróbát a szezonrajt előtt

Öten játszottak, öten pihentek a megye egyes csapatok közül a hétvégén. Szombaton már élesben, pontok­ért megy a játék.

Munkatársainktól

Fotó: Makovics Kornél

Aki tudta, az kihasználta az utolsó hétvégét arra, hogy csiszolja játékát a hétvégi szezonrajtra. A megye egyes csapatok közül a Bátaszék, a Kakasd, a Dunaföldvár, a Bölcske és a Dombóvár is pályán volt az elmúlt hétvégén, ugyanakkor a Majos, a Bonyhád, a Tamási, a Szekszárd és a Tevel nem játszott – utóbbinál jó hangulatú csapatösszetartást szervezett Bodó József játékos-edző. 

A bátaszékiek a megye kettes kajdacsiak ellen gyakorolhatták a góllövést, Kalmár Ferenc gárdája több kulcsemberét nélkülözve is könnyedén jutott tíz gól fölé. 

Mellettük a dombóváriak tudtak nyerni, a kakasdiak, a bölcskeiek és a dunaföldváriak a mondás igazában bízhatnak, miszerint a rossz főpróbát általában jól sikerült előadás szokta követni. 

A hétvégi felkészülési mérkőzések eredményei

Bátaszék SE–Kajdacs SE 13–3. Bátaszék: Mányák – Németi, Faller, Baladin, Kertész J. – Kuti, Szeibert, Lerch M., Fürst – Farkas A., Heberling. Edző: Kalmár Ferenc. Csere: Farkas K. A bátaszéki gólokat Németi Dominik (4), Heberlig János (3), Fürst József, Faller András, Szeibert Mihály, Farkas Kevin, Farkas András és Baladin Dominik szerezte. 

Jánoshalmi FC–Bölcskei SE 2–0. Bölcske: Varga M. – Benke, Hajdók, Parádi, Horváth M. – Kovács E., Nagy I., Szili I. – Rodenbücher T., Rompos J., Kiss P. Csere: Farsang P., Süvöltős J., Tolnai R. Edző: Miskovicz Bálint. 

Dombóvár FC–Juta SE 4–2. Dombóvár: Iványi – Vörös, Tieger, Varga B., Bedő – Paolo, Právics, Lódri, Kreizer Zs. – Hetesi, Horváth Á. Csere: Gombos, Kalmár, Francesco. Edző: Horváth Zoltán. A dombóvári gólokat Horváth Árpád (3) és Francesco szerezte. 

Sárbogárd–Kakasd SE 2–1. Kakasd: Siklósi B. – Morvai, Máté N., Adorján, Kapéter K. – Ranga, Réti D., Sebestyén M., Varga Á., Bősze Cs. – Márk K. Csere: Bozsó G., Réti. A Edző: Takács Norbert. A kakasdiak gólját Ranga Máté szerezte. 

Ikarus-Maroshegy–Dunaföldvár FC 6–0. Dunaföldvár: Hompót – Rózsahegyi, Berényi P., Halász – Szili Z., Rácz A. – Veszeli, Máthé, Kirchner – Szabó A., Fröhlich Rajmund. Edző: Váradi Tamás. 

A hétvégén már bajnoki pontokért megy a játék

A 15. forduló mérkőzéseivel folytatódnak a hétvégén a megyei I. osztályú bajnokság küzdelmei. A csapatok tavasszal 13 mérkőzésen lépnek pályára, a szezon zárókörét május 28-án játsszák. Az első helyről az a Majosi SE várja a folytatást, amelyik az utolsó meccsén előzte meg a Bátaszék SE-t. Mindkét egylet 29-29 pontos, mögöttük harmadikként a 27 pontos bonyhádiak állnak. A Kakasd SE 25, a Dombóvár FC és a Tamási 2009 FC 22-22 pontos, a Bölcskei SE-nek 18, a dunaföldváriaknak 13, a tevelieknek 10, a szekszárdiaknak 4 pontjuk van. 

A hétvégi rajton, szombaton Tamási 2009 FC–Bátaszék SE, Tevel Medosz SE–Bölcskei SE, Bonyhád Völgység LC–Dunaföldvár FC és Szekszárdi UFC II–Kakasd SE találkozókat rendeznek, míg vasárnap a Majosi SE a Dombóvár FC-t fogadja. Valamennyi találkozó 14.30 órakor kezdődik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!