Női futsal NB I

2022.02.15. 07:30

Fontos bajnokit húzott be a Tolna-Mözs

Fontos győzelmet aratott hazai pályán a 2F-Bau Tolna-Mözs, mely a Budaörs elleni sikerével nyílttá tette a versenyt az alapszakasz utolsó fordulójára.

Berg Sándor

A tolnaiak akár még a harmadik helyre is befuthatnak, s akkor ismét a Budaörs lehetne az ellenfél. (Fotó: Makovics Kornél)

Az utolsó előtti lehetőségét ragadhatta meg Reveland Zoltán együttese annak érdekében, hogy jobb helyzetből várhassa a felsőházi rájátszást. Az ellenfél az a Budaörs volt, amelynek keretében két tolnai nevelés (Folk Zsuzsanna és Fábián Rebeka), valamint két, korábban vagy jelenleg is a nagy rivális Szekszárdi UFC-t erősítő (Megyeri Boglárka és Kiss Gabriella) futballista nevét is megtalálhattuk. 

Női szinten ritkán látott rendkívül nagy iramú, fizikális mérkőzés kerekedett ki a rangadóból, ami ráadásul élvezhető is volt. Ehhez a vendéglátó már a második percben góllal járult hozzá, s a folytatásban is a Tolna akarata érvényesült. A második félidőre mégis döntetlennel fordultak a felek, sokáig úgy tűnt, nem is változik az eredmény annak ellenére, hogy a Tolna mindent megtett ezért. Két perc sem volt vissza, amikor hatodik szabálytalanságért megítélt kis büntetőhöz (10 méteres) Vámosi Georgina állt oda. A fiatal játékos lövését kivédte a budaörsiek kapusa, a kipattanóra Mogyorósi Zsuzsanna reagált a leggyorsabban. 

– Mi próbáltunk kezdeményezni, próbáltunk fogást találni a saját térfelére visszaállt Budaörsön – értékelte lapunknak a találkozót Reveland Zoltán. – Az első félidőben ez jobban sikerült, lövésekig jutottunk, rögtön a találkozó elején gólt is szerzetünk. Ez nekünk önbizalmat adott, a meccsnek pedig az alaphangulatát adta meg. Sajnos még ebben a játékrészben egy figyelmetlenségből kiegyenlítettek a vendégek, de nem csüggedtünk, a szünet után is mentünk, próbálkoztunk. Azt mondtam a lányoknak, hogy tettünk annyit a győzelemért, hogy a szerencse is mellénk álljon. Le a kalappal a csapatom előtt, nagy melót tettek bele, küzdőszellemből, akaratból jelesre vizsgáztak – tette hozzá a tolnaiak szakvezetője.

Női NB I., a 14. fordulóban.

 2F-Bau Tolna-Mözs–Budaörs-Endo Plusz Service 2–1 (1–1).

Tolna, városi sportcsarnok. V.: Szabó P. (Farkas R., Kiss G.). Tolna-Mözs: Deczki – Szalkai, Vámosi, Nagy N., Szöllős. Csere: Kulcsár P. (kapus), Wiesner, Sereg, Bajcsy, Méhes, Mogyorósi, Csapó, Hatala. Edző: Reveland Zoltán. Budaörs: Csizmók – Fábián R., Koch, Kiss G., Tell. Csere: Megyeri, Folk Zs. Edző: Horváth Szabolcs. Gólszerzők: Szöllős (2.), Mogyorósi (39.), illetve Megyeri (16.). 

Így zárul az alapszakasz

Hétvégén rendezik az alapszakasz utolsó fordulóját, ahol az első négy helyezett egymás ellen meccsel. A Debrecen a Tolna-Mözst fogadja (kezdés: 15.30 óra), míg az Astra a Budaörshöz látogat. Utóbbi viszont ma még a TFSE-vel is összecsap, míg a DEAC a csepeliekkel mérkőzik meg. A rájátszásban az alapszakasz-első a negyedikkel, a második pedig a harmadikkal találkozik majd.

Az állás: 1. DEAC 31 pont/13 mérkőzés, 2. Budaörs 28/13, 3. Astra (60-28) 27/14, 4. Tolna-Mözs (44-24) 27/14, 5. Csepel 6/13, 6. TFSE 0/13.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!