Női futsal

2022.02.28. 18:42

Tizenhét gólos meccsen jutott a négy közé a Tolna a kupában

A 2F-Bau Tolna-Mözs 10–7-re múlta felül az Astrát a Magyar Kupa negyeddöntőjének visszavágóján, így kettős győzelemmel jutott a legjobb négy közé.

Berg Sándor

Vámosi Georgináék (szemből) közönségszórakoztató meccset nyertek Fotó: M. K.

Az idegenben megszerzett kétgólos előnyével jó helyzetből várta a Tolna-Mözs a hazai visszavágót, mégsem annak megőrzésére törekedett. Az első félidő szinte tökéletesre sikerült Reveland Zoltán együttese számára, motiváltan, agresszíven és jó felfogásban játszottak Vámosiék, akik sok helyzetet alakítottak ki, melyből hármat gólra is váltottak. Az Astrának gyakorlatilag momentuma is alig akadt a húsz perc során. 

Az első félidőben gyakorlatilag el is dőlt a továbbjutás kérdése, ezért mindent egy lapra feltéve bevállalták a vendégek az öt a négy elleni játékot. Ez némi káoszt okozott a Tolnánál, megpattanó lövések és védekezési hibák miatt 4–0-ról visszakapaszkodott egy gólra az Astra. A vészkapus megoldást kihasználva a hazaiak több üres kapus gólt is szereztek, amivel végleg lezárták a találkozót. 

„Fő célunkat elértük azzal, hogy a négy közé kerültünk. Az első mérkőzés mindkét oldalra eldőlhetett volna, abból mi jöttünk ki győztesen, a visszavágón viszont egy pillanatig sem éreztem veszélyben a továbbjutásunkat – nyilatkozta lapunknak a Tolna-Mözs­ vezetőedzője. – Közönségszórakoztató mérkőzést játszottunk, edzői szemmel azonban nem tetszett a második félidő. Az öt a négy elleni játékkal olyan szituációval kerültünk szembe, amivel eddig nem volt dolgunk és ami nem is gyakori a női mezőnyben. Viszont ebből is tanultunk” – zárta értékelését Reveland Zoltán. 

Az elődöntők lebonyolításáról, helyszínéről és időpontjáról később dönt a szövetség. 

Magyar Kupa, negyeddöntő, visszavágó

2F-Bau Tolna-Mözs–Astra-Activtek HFC-Üllő 10–7 (3–0)

Tolna, v.: Pekoli (Petrovics, Mihálovics).

Tolna-Mözs: Deczki – Szalkai, Vámosi, Mogyorósi, Szöllős. Csere: Kulcsár P., Wiesner, Sereg, Héhes, Botka, Kiss G., Nagy N., Tancsa, Hatala. Vezetőedző: Reveland Zoltán.

Astra: Hargas – Balogh N., Varga A., Csolti, Dorner. Csere: Boros, Kubitsch, Németh A., Megyesi, Baksa. Vezetőedző: Dombó János. Gólszerzők: Kiss G. (5., 28., 36.), Vámosi (24., 30.), Mogyorósi (3.), Hatala (18..), Deczki (31.), Wiesner (33.), Szöllős (36.), illetve Dorner (25., 27.), Hargas (28., 29.), Balogh N. (38., 39.), Kubitsch (32.). 

Továbbjutott: a Tolna-Mözs kettős győzelemmel, 12–7-es gólaránnyal. 

További eredmények: DEAC–Berettyóújfalu 12–2. Továbbjutott: a DEAC, 16–3-mal. Budaörs–Kelen SC 2–1. Tj.: a Budaörs, 6–3-mal. Miskolc–Újpest FC 4–4. Tj.: a Miskolc, 7–6-tal.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!