Labdarúgó NB I

2022.03.11. 22:04

Megszakadt a Paksi FC hosszú sorozata Felcsúton

A Puskás Akadémia otthonában 2-0-ra alulmaradt a Paksi FC, mely ezzel másfél év után szenvedett úgy vereséget az OTP Bank Ligában, hogy gólt sem sikerült szereznie.

Berg Sándor

Nagy Gergely kapus kétszer kapitulált Felcsúton (Fotó: Dömötör Cs./NS)

A közelmúlt kedvelt ellenfeléhez látogattak a paksiak, ahhoz a Puskás Akadémiához, melyet öt alkalomból négyszer megvertek Bognár György irányításával, ezeken 22 gólt lőve és kilencet kapva. Gólokban gazdag mérkőzésre volt tehát kilátás, ahogy azt az atomvárosiak mérkőzésein megszokhattuk.

 

Nem is kellett sokat várni a vezető találatra, a mérkőzés első valamire való támadása után a paksi védők nem vették komolyan a hazaiak bedobását, aminek végén Artem Favorov juttatta előnyhöz a felcsútiakat. Nem kezdte jól a találkozót a PFC, csakúgy, mint korábban a Kisvárda (3-3), a Fehérvár (3-2) vagy a Mezőkövesd ellen (4-0). A vendéglátó, tanulva a korábbi mérkőzések hibáiból, jól megszervezte védekezését és jól váltogatta a visszarendeződést és a letámadást. Nem is nagyon tudott helyzetet kialakítani a Paks, mely először a 27. percben Szabó Bálint révén veszélyeztettek, majd Lenzsér Bence szerzett lesről gólt.

 

Az atomvárosiak az elmúlt 48 bajnokijukon gólt szereztek, ez került veszélybe annak ellenére is, hogy az első játékrészben Patrizio Stronatival külön csatát vívó Ádám Martin megkapta maga mellé Böde Dánielt. Hiányzott a kreativitás a játékból vendégoldalon, a beíveléseket rendre az olasz-cseh védő nyerte a góllövőlistát vezető támadóval szemben. Bognár György az utolsó félórára kockáztatott, egyszerre volt a két centeren, valamint a támadószellemű Haraszti Zsolton kívül Sajbán Máté és Nagy Richárd is a pályán.

 

Az újabb gólt mégis a Puskás szerezte Nagy Gergely hibáját követően, s hiába nyomta meg az utolsó perceket a Paks, a tavaszi szezonban nem sikerült harmadszor is legalább egy pontot szereznie kétgólos hátrányból. Ráadásul 2020 októbere után "nullázott" az NB I-ben, s kereken 18 hónap után kapott ki úgy a bajnokságban, hogy nem szerzett gólt (2020. szeptember 11., Ferencváros-Paks 5-0).

 

Vereségével nem sikerült megközelítenie riválisát Bognár György együttesének, mely így átmenetileg maradt a negyedik helyen, de akár visszacsúszhatnak az ötödikra, a ZTE legyőzi a mezőkövesdieket.

OTP Bank Liga, 24. forduló
Puskás Akadémia-Paksi FC 2-0 (1-0)
Felcsút, Pancho Aréna, 883 néző. V.: Berke (Szalai D., Szalai B.)
Puskás Akadémia: Tóth B. - Nunes, Stronati, Spandler, Nagy Zs. - Szolnoki, Favorov - Slagveer (Gera D., 78.), Corbu (Urblík, 90.), Skribek (Komáromi, 55.) - Kozák. Vezetőedző: Hornyák Zsolt
Paksi FC: Nagy G. - Lenzsér, Gévay (Kinyik, 61.), Szabó J. - Osváth, Windecker, Szabó B. (Böde, a szünetben), Balogh B. (Sajbán Máté, 62.), Medgyes (Nagy R., 62.) - Haraszti (Kesztyűs B., 77.), Ádám M. Vezetőedző: Bognár György
Gőlszerzők: Favorov (9.), Nunes (67.)
Sárga lap: Szolnoki (39.), Nunes (61.), Gera (69.), Favorov (79.), Corbu (82.), Spandler (90.), illetve Lenzsér (14.), Medgyes (16.), Böde (80.), Kinyik (82.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!