Női kosárlabda Euroliga

2022.07.15. 16:49

Prágában nyitja az idei Euroliga-szezont a KSC

A legutóbbi döntős török Fenerbahcéval és a Final Fourba bejutó cseh USK Prahával került egy csoportba az Atomerőmű KSC Szekszárd az Euroligában

Studer Ágnes a prágaiak elleni Euroliga-csoportmeccsen a sorozat előző kiírásában

Fotó: Makovics Kornél

Írhatnánk azt, hogy belehúztak a szekszárdiak az Euroliga péntek délelőtti sorsolásán, de igazából ezen a szinten teljesen mindegy, hogy melyik csoportba kerülnek Studer Ágnesék, hiszen itt is, és ott is bombaerős ellenfelek sorakoztak fel. 

Végül az A-csoport jutott Djokics Zseljko tanítványainak, akik a legutóbbi kiírásban a döntőig jutó török Fenerbahce és a Final Fourban érdekelt cseh USK Praha mellett a francia Tango Bourges Baskettel, a spanyol Valencia Baskettel, a lengyel BC Polkowicével, és az olasz Virtus Segafredo Bolognával csapnak össze biztosan. Az még kérdés, hogy ki lesz a csoport nyolcadik tagja, a görög Olympiakos SFP, a román ACS Sepsi-SIC és a szerb KKZ Crvena Zvezda egy minitornán dönt a tagságról.

„Ezen a szinten már nincsenek könnyű csoportok – kommentálta a sorsolást Szabó Gergő, a szekszárdi klub ügyvezető-elnöke. – Lesznek jól ismert ellenfeleink, de ismeretlenek is. Egyelőre még nem tudjuk, hogy a csapatok milyen keretekkel vágnak neki a sorozatnak, a következő napok, hetek feladata lesz, hogy a szakmai stáb feltérképezze őket. Az előző kiírásban újoncként nem sikerült meccset nyernünk, ennél sokkal jobb szereplésben bízom. A konkrét célt így, hogy nem ismerjük a riválisok kereteit, még nem tudunk kitűzni, de szeretnénk a lehető legjobb helyet megszerezni a csoportunkban” – fogalmazott a klubvezető.

Szabó Gergő hozzátette, a szerdai játéknapokat fogják preferálni, de most, hogy nemsokára megszűnik a DigiSport csatorna (hivatalosan augusztus 5-vel zárul a sportcsatorna karrierje), amely eddig a KSC nemzetközi meccseit közvetítette, elképzelhető, hogy csütörtöki fellépés is bekerül majd a menetrendbe. 

Az már biztos, hogy a szekszárdiak október 26-án, Prágában kezdik a sorozatot. Mégpedig az ellen az USK Praha ellen, amellyel az előző euroligás szezonban is összecsaptak, s Csehországban 83–56-ra, míg a tolnai megyeszékhelyen 89–51-re kaptak ki. 

Djokics örül, hogy nem szakadt meg a folyamat

„Nagyon örülök neki, hogy nem szakadt meg a folyamat, s ismét ott lehetünk az Euroligában – fogalmazott Djokics Zseljko, a szekszárdiak vezetőedzője. – Talán nem kell kihangsúlyoznom, hogy mennyire fontos ez a klubnak, a játékosoknak, a városnak, a szurkolóknak. Nagyon erős nyolcasba kerültünk, megkaptuk a kontinens legerősebb bajnokságának, a töröknek az aranyérmesét, a leghosszabban elhúzódó bajnokság, a francia liga bajnokát, az olasz és a spanyol bajnokság másodikját, és a prágaiakat, akik rendszeresen ott vannak az Euroliga négyes döntőjében. Már nem számítunk új húsnak, remélem, hogy a játékvezetők is másképp állnak majd hozzánk. Bízom benne, hogy meglesz az első győzelmünk, de a lényeg, hogy fokozatosan tudjunk fejlődni” – tette hozzá.   

A szekszárdiak tervezett programja a 2022-es évre. Október 26.: USK Praha–KSC Szekszárd 19 óra. November 2.: KSC Szekszárd–Fenerbahce 18 óra. November 9.: Valencia–KSC Szekszárd 20 óra. November 15.: KSC Szekszárd–A selejtező győztese 18 óra. December 7.: Tango Bourges–KSC Szekszárd 20 óra. December 14.: KSC Szekszárd–Virtus Bologna 18 óra. December 20.: BC Polkowice–KSC Szekszárd 19 óra. 

A mérkőzésnapok és a kezdési időpontok televíziós közvetítések esetén változhatnak!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!