Labdarúgás

2022.07.31. 20:59

Waltner Róbert győzelemmel mutatkozott be a Paks kispadján

Hét nyeretlenül megvívott nyitómérkőzés után győzelemmel kezdett az NB I-ben a Paksi FC, mely Varga Barnabás és Windecker József góljával 2–0-ra győzte le a MOL Fehérvár FC-t.

Berg Sándor

Nagy skalp a nyitányon (Fotó: M. K

Hetvennyolc nap telt el a két csapat legutóbbi bajnoki találkozója között, miután az előző idényt az egymás elleni 2–2-es döntetlennel zárták le még május közepén Székesfehérváron. A elmúlt két és fél hónapban nagy változások történtek az atomvárosiaknál, hiszen távozott a gólkirály Ádám Martin, de Paks helyett az MTK Budapesthez tért haza a féléves ciprusi kitérője után az előző két NB I-es idény gólpasszkirálya, Bognár István. A kispadon ráadásul Bognár Györgyöt Waltner Róbert váltotta, aki a kezdőbe nevezte a nyáron igazolt Kádár Tamást, Bőle Lukácsot és Varga Barnabást is. 

Az Azerbajdzsánban csütörtökön még Európa-konferencialiga selejtezőn pályára lépő fehérváriak játszottak a találkozó elején mezőnyfölényben, a Paks saját térfelére húzódott vissza és úgy próbált labdát szerezni. A két új támadó mellett Szabó Bálint volt igen aktív, s ahogy egy ilyen ki-ki mérkőzésen lenni szokott, bármelyik fél megszerezhette volna a vezetést.

Végül az első atomvárosi letámadás rögtön gólt eredményezett, Haraszti Zsolt a bizonytalankodó Heistertől csente el a labdát, s ugratta ki Vargát, aki a kapus mellett elhúzva első tétmérkőzésén góllal debütált új csapatában. A második félidő is a spanyol-bosnyák Kodro kihagyott helyzetével indult, mégis a tizenhatoson belül szépen kidolgozott helyzetből Windecker József duplázta meg a paksiak előnyét. A folytatásban nyomott a Fehérvár, s ahogy az egyenlítés, úgy a hazaiak nagyobb arányú győzelme is benne volt a levegőben.

Waltner Róbert csapata bátran belement a párharcokba, a helyzetekkel is jobban gazdálkodott, így hét nyeretlen szezonrajt után (3 döntetlen, 4 vereség) megérdemelten indított győzelemmel a Paks.

OTP Bank Liga, 1. forduló
Paksi FC-MOL Fehérvár FC 2-0 (1-0)
Paks, 2511 néző. V.: Bognár T.
PAKS Nagy G. – Vas (Nagy R., 69.), Lenzsér, Kádár, Szabó J. – Bőle (Osváth, 70.), Windecker (Gyurkits, 87.), Balogh B., Szabó B. (Sajbán Máté, 70.) – Haraszti (Papp K., 81.)– Varga B. Edző: Waltner Róbert
FEHÉRVÁR Kovács D. – Fiola, Szerafimov, Sabanov – Nego, Rúben Pinto (Petrjak, 61.), Makarenko (Bumba, 61.), Dárdai (Funsho, 74.), Heister (Hangya, 61.) – Kodro, Zivzivadze. Edző: Michael Boris
GÓLSZERZŐK Varga B. (41.), Windecker (51.)
SÁRGA LAP Haraszti (81.), Varga B. (88.), Nagy R. (92.), ill. Rúben Pinto (21.), Kodro (68.), Hangya (87.), Fiola (92.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!