Sáth Sándor

2022.08.22. 18:28

A polgármester köszöntötte a 90 éves sikeredzőt

Kilencvenedik születésnapja alkalmából köszöntötte Appelshoffer Ágnes, Tolna polgármestere Sáth Sándort, a hazai asztalitenisz sport kiemelkedő alakját. A tolnai városházán lezajlott köszöntésre az ünnepelt unokáját és két dédunokáját is magával vitte.

Steinbach Zsolt

Sáth Sándor és Appelshoffer Ágnes

Fotó: Mediaworks

Sáth Sándor maga is ígéretes sportoló volt, úszóként, vízilabdásként és asztaliteniszezőként is szép eredményeket ért el. A legnagyobb sikereket azonban edzőként aratta, az asztalitenisz sportágban. 

A hetvenes-nyolcvanas években Tolnán olyan tizenéves, saját nevelésű lányokból álló pingpongcsapatot épített, amely éveken keresztül végigverte Európát, és ötször is BEK-ezüstérmet szerzett. 

Tanítványai számtalan magyar bajnoki és Európa-bajnoki érmet szereztek. A tolnai aranykorszak után pedig Miskolcon, Orosházán és Szekszárdon folytatódtak a Sáth-sikerévek. 

Sanyi bácsi egészségi állapota korához képest kiváló, jelenleg is edzőként dolgozik Szekszárdon. Több díjjal ismerték el munkásságát, egyebek mellett a „Tolna Városért” kitüntető díj birtokosa is. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!