Kajak-kenu

2022.08.16. 13:24

Pupp Noémi és Hodován Dávid is az Eb-keretben

Az Atomerőmű SE gyorsasági kajakosa és kenusa is ott lesz a csütörtökön rajtoló müncheni kontinenstornán.

TEOL

Pupp Noémi két számban áll rajthoz a müncheni multisport Európa-bajnokságon

Fotó: Tumbász Hédi

Az épeknél harminchárom, a para szakágban pedig tíz versenyző képviseli majd Magyarországot a müncheni multisport Európa-bajnokság keretén belül csütörtöktől vasárnapig sorra kerülő kontinensbajnokságon.

A magyar válogatott négy arany-, egy ezüst-, és hat bronzérmet szerezve második helyen végzett az augusztus eleji, kanadai világbajnokság éremtáblázatán, s a szövetség tájékoztatása szerint az Európa-bajnoki csapathirdetésénél – a jövő évi, olimpiai kvalifikációs vb-csapat kialakításán túl – a 2023-as Európa Játékokra való kijutás lehetősége is szempont volt.

Hallifaxban a női kajak négyes tagjaként 500 méteren hatodik hellyel gazdagodó Pupp Noémi K1 1000-en és K2 500-on Fojt Sárával szerepel majd az Európa-bajnokságon.

A szintén ASE-s Hodován Dávid kenu kettesben végzett hetedikként a vb-n Kiss Balázs oldalán 1000 méteren. A bajor fővárosban új társsal, Korisánszky Dáviddal 200-on áll majd rajthoz.

Pupp Noémi mindkét számában csütörtökön selejtez majd (egyesben 9, kettesben 14.55 órától), Hodován Dávidék vasárnap 11.58 órától egyből a döntőben térdelnek hajóba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!