Labdarúgás

2022.08.17. 14:53

Tízéves kisfiúnak gyűjtenek a jótékonysági futballmeccsen

Nemcsak egy sima felkészülési mérkőzést játszanak vasárnap 18 órai kezdettel Kölesden, jótékonysági célja is lesz a Zönge SE–Dunakömlődi SE találkozónak.

B. S.

Az adományokat az utazási költségeik fedezésére fordítja a család

Fotó: Kiss Albert

Mint azt a hazai csapat edzője, Nagy Péter lapunknak elmondta, az októberben 10. születésnapját ünneplő Andóczi-Balog Áronnak gyűjtenek pénzadományt. 

– Tavalyelőtt fiatalkori reumás ízületi gyulladással kezelték Áront, egy éven át ez hol előjött, hol elmúlt. A pécsi orvosok gyanakodtak valamire, ezért vettek tőle csontvelőmintát, ami kimutatta nála a leukémiát – mondta lapunknak a hőgyészi kisfiú édesanyja. – Hat hónapon át heti kétszer kellett Pécsre járnunk kemoterápiára, majd januárban Budapesten csontvelő transzplantáción esett át Áron, azóta heti egyszer kell feljárnunk vizsgálatokra. 

Az édesanya, bár nem szeretné elkiabálni, elmondta, úgy tűnik, hogy jól sikerült a beavatkozás, de el kell telnie egy időnek, mire az orvosok is gyógyultnak nyilváníthatják, addig is folyamatosan kontrollra kell járniuk a fővárosba. Hozzátette, Ááron jól érzi magát, de az idei tanévet még valószínűleg ki kell hagynia, mert az immunrendszere még nem elég erős ahhoz, hogy társaságban legyen.

Az adománygyűjtés becsületkasszás lesz, a befolyt összeget az utazási költségek fedezésére fordítja a család. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!