Dél-Koreai liga

2022.10.16. 09:10

Ádám Martin góljával nyert és bajnok az Ulszan

Csereként gólt és gólpasszt jegyzett Ádám Martin a Gangwon otthonában, az Ulszan Hyundai ezzel 2–1-re győzött és története során harmadszor nyerte meg a dél-koreai élvonalbeli bajnokságot.

TEOL

Ádám Martin góllal és gólpasszal járult hozzá csapata sikeréhez

Forrás: Ulsan Hyundai

Az Ulszan úgy lépett pályára a K League 1 felsőházi rájátszásának utolsó előtti fordulójában, hogy ha egy pontot szerez a Gongwon vendégeként, matematikailag is bebiztosítja bajnoki címét. Ehhez egy óra játék után távolabb került, miután házigazda – mely a 21. percben lesgólig jutott – büntetőből megszerezte a vezetést. A nyolcszoros magyar válogatott csatárt, Ádám Martint a 67. percben küldte pályára edzője, s nem sokkal később gólpasszt adott, majd a 86. percben maga is betalált, ezzel csapata 2–1-re nyert és tizenhét év után bajnoki címet ünnepelhet. 

A Paksi FC korábbi csatára júliusban, 1,2 millió euróért igazolt az akkor már javában zajló dél-koreai élvonalba, ahol az Ulszan Hyundai színeiben egy fordulóval a szezon vége előtt tizenhárom bajnokin 9 gólnál és 3 asszisztnál jár.

K League 1, felsőház, 37. forduló
Gangwon–Ulszan Hyundai 1–2 (0–0). Gólszerzők: Kim Dae-Won (62., 11-esből), illetve Um Won-Sang (75.), Ádám M. (86.).

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!