Félmaraton

2022.10.24. 12:00

Hatalmas egyéni csúccsal nyert Ljubljanában Szemerei Levente

A Szekszárdi Sportközpont atlétája 1:04:08 órás eredménnyel nyerte a Volkswagen Ljubljanski Maraton keretein belül megrendezett félmaratont.

Szemerei Levente Prágában kezdte a szezont

Forrás: Ljubljanski Maraton

Fotó: Sportida

Az év elei spliti debütálása után második félmaratoniján állt rajthoz a 22 esztendős szedresi futó, aki elmondta, biztató futás volt számára az idény főversenye, a valenciai maraton előtt.

„Ugyan a kilométer táblák ezúttal nem voltak pontosan elhelyezve, de az első öt kilométerem így is gyorsabb lett a tervezettnél. Ezután picit visszavettem, de 13-14 kilométerig még mindig a tervezettnél gyorsabb iramban haladtam, majd beálltam arra a 3:05 perc/km körüli tempóra, amit már végig tudtam tartani. Egyszerre rajtoltunk a maratonistákkal, akik eredetileg 63:30-ra szerettek volna féltávhoz érni. Ez kedvezett is volna nekem, de tegnap az etiópok már ennél gyorsabb tempót kértek, így végül egyedül kellett futnom. Volt két nagyobb emelkedő 14-15 kilométer körül egy erdős-parkos részen, ami picit kapaszkodós volt, de az se volt annyira vészes” – emlékezett vissza Szemerei Levente.

Hozzátette, a tervezettnél jobban alakul a felkészülése a spanyolországi maratonra, ami a fő célja ebben az évben.

„A hosszú futásokat is jobb érzéssel és idővel fejezem be, mivel eddig betegség és kihagyás sem hátráltatott, ezért minden edzésem a tervek szerint meg tudom csinálni. Két hét múlva lesz még egy 32-33 kilométeres hosszú futásom versenytempóban, ott már látni fogjuk, hogy mire lehetek képes december 4-én” – mondta a február végi spliti idején 31 másodpercet javító futó a Magyar Atlétika-szövetség oldalán.

A Szekszárdi Sportközpont atlétája Ljubljanában két másodperc híján négy perccel előzte meg a második helyen célba érő szlovén riválisnak.

Szemerei Leventével nemrég készített interjúnkat itt olvashatja.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!