Felkészülési mérkőzés

2022.10.30. 10:00

Román-veréssel debütált a válogatottban Töpfner Alexandra

A jövő pénteken kezdődő Európa-bajnokságra készülő magyar női kézilabda-válogatott 33–28-ra legyőzte Romániát a tatabányai edzőmérkőzésen, melyen a nagymányoki Töpfner Alexandra először viselhette a címeres mezt.

TEOL

Töpfner Alexandra (jobbra) először viselhette a magyar válogatott mezét

Fotó: Koncz Márton

A tavalyi világbajnokságra készülő bő válogatott keretbe már meghívót kapott az akkor még az Alba Fehérvárt erősítő Töpfner Alexandra, de a tornára utazók közé már nem nevezte be őt Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány. A jövő héten rajtoló Európa-bajnokság előtt újra bizonyíthat a szakmai stábnak a nagymányoki kötődésű jobbszélső, aki a szombati, Románia elleni felkészülési mérkőzésen először húzhatta magára a címeres mezt.

Győri-Lukács Viktória és Faluvégi Dorottya személyében két győri posztriválist kapó (utóbbi nem volt a románok ellen nevezett meccskeretben) Töpfner Alexandra az első félidő második részében lépett pályára, gólt nem szerzett.

A Debrecen játékosával készült interjúkat ide kattintva olvashatja el.

Érdekesség, hogy az ellenfélnél pályára lépett a bonyhádi születésű Dávid Csanád élettársa, Bianca-Maria Bazaliu, a balátlövő három gólt jegyzett a 33–28-as magyar sikert hozó találkozón.

A mieink hétfőn Németország ellen tartják főpróbájukat, a ljubljanai Eb-csoportban pénteken Svájc, vasárnap Horvátország, kedden Norvégia lesz az ellenfél. A négyesből az első három jut tovább, a magyar szövetség elvárása a legjobb nyolcba jutás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!