Labdarúgó világbajnokság 2022

2022.11.17. 10:31

Maradona elvarázsolta, most Messi miatt szorít az argentinoknak az igazgató

Argentína végső sikerében bízik Krausz Márton a vasárnap kezdődő katari világbajnokságon. A Magyar Labdarúgó-szövetség Tolna Megyei Igazgatóságának igazgatója szerint a játékosok formája döntő lehet.

B. S.

Krausz Márton, az MLSZ Tolna megyei sportigazgatója

Fotó: Makovics Kornél

Utolsó világ­eseményére készül Lionel Messi, a francia Paris SG klasszisa, ezért ő és csapattársai is mindent megtesznek majd azért, hogy a hétszeres aranylabdás vitrinjéből ne hiányozzon a világbajnoki arany­érem. 

Éppen emiatt Argentínát tartja a vasárnap kezdődő világbajnokság legnagyobb favoritjának Krausz Márton, az MLSZ Tolna Megyei Igazgatóságának első embere. Mint mondta, kicsit „hazabeszél”, mert Diego Maradona óta a dél-amerikai válogatottnak szurkol.

Könnyű dolguk azonban nem lesz a harmincöt mérkőzés óta veretlen égszínkék-fehéreknek (legutóbb 2019 júliusában a Copa América elődöntőjében kapott ki 2–0-ra, azóta 24 győzelem és 11 döntetlen a mérlege). A sportigazgató szerint az évek óta erős kerettel jeleskedő belgák a négy éve szerzett bronzérmüknél is messzebb juthatnak. A németek minden versenyre esélyesként utaznak, igaz, hogy Oroszországban nem jött ki nekik a lépés, de Hansi Flick már a Bayern München vezetőedzőjeként is megmutatta, hogy kiváló szakember. Az esélyesek közé tette még Brazíliát, ahol szintén hemzsegnek a világsztárok, s biztos benne, hogy meg akarják mutatni Katarban, hogy a 2018-as negyeddöntőnél sokkal több van bennük.

Ön szerint melyik válogatott nyeri a katari labdarúgó-világbajnokságot?

„A helyszín és az időpont sokak számára furcsa. A sűrű versenynaptár miatt pedig úgy gondolom, hogy a csoportkör mérkőzéseit a korábbi, nyáron rendezett világbajnokságokhoz képest kevesebben fogják nézni, de az egyenes kieséses szakaszra visszatérnek a szurkolók a televízió képernyői elé” – fogalmazott Krausz Márton, aki azoknak a táborát erősíti, akik az elejétől a végéig nyomon fogják követni a világbajnokságot.

Szerinte a formaidőzítés a nagy kérdés, de úgy véli, hogy aki klubcsapatában jól szerepelt az ősszel, annak a világbajnokságon sem esik majd vissza a teljesítménye. Ellenpélda lesz erre Cristiano Ronaldo, aki a Manchester Unitedben alig kapott játéklehetőséget, a portugál válogatottban viszont felszívja magát.

Krausz Márton hozzátette, bárki is nyeri meg a világbajnokságot, annak boldog karácsonya lesz.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!