Karate Európa-bajnokság

2022.11.16. 14:18

Nagy Ákos: „Életük tortájának fontos szelete ez a szintlépés”

Rendkívül büszke tanítványai Európa-bajnoki szereplésére Nagy Ákos, a Bátaszék SE vezetőedzője.

TEOL

Az Európa-bajnokságon szerepelt bátaszéki csapat

Fotó: Beküldött fotó

Tizenhat éremmel zárták a Szkopjéban megrendezett Wado-Kai Európa-bajnokságot a bátaszéki sportolók. A fiatal csapat öt aranyat, öt ezüstöt és hat bronzot szerzett, elképesztő büszkeséget okozva ezzel Nagy Ákos vezetőedzőnek. A szakember napokkal az Európa-bajnokság után is az esemény hatása alatt van, a közösségi oldalon hosszabb bejegyzésben dicséri fiataljait, kiemelve, hogy sírás, nevetés, kudarcok és sikerek egyaránt kikövezték a szkopjei utat, amelyet sosem fognak elfelejteni. 

„Úúúúúrrristeeeen! Micsoda hétvégén vagyunk túl. Nem is tudom, milyen érzelmi állapot lenne a legmegfelelőbb ennek az érzékeltetésére. Szerintem ilyen nincs is...”írta Nagy Ákos a Facebookon.

„Ezek a srácok július óta szinte minden napjukat ennek a felkészülésnek rendelték aláfolytatta. Szeptember óta két-három szabad hétvégéjük volt. Túl vannak sérülésen, síráson, nevetésen, kudarcon és sikeren. Mondhatták volna, hogy kiszállok, biztos meg is fogalmazódott bennük. Tudom. Nem tették. Az utolsó puzzle darabka a helyére került...Pontosan tudom, hogy ők már nem ugyanazok az emberek, akik a felkészülést elkezdték. Szintet léptek. Szintet léptek fizikai, pszichés és emberi értelemben egyaránt. Büszke vagyok rájuk és azt is tudom, hogy életük tortájának egy fontos szelete ez a szintlépés”fogalmazott a szakember.

47. Wado-Kai Európa-bajnokság, Szkopje 

Aranyérmesek: Hefner Zsófia 12-13 lány kumite -42 kg, Gál Dániel 12-13 fiú kumite + 50 kg, Nagy-Jánosi Botond junior fiú kumite -55 kg, Gill Dóra U21 női kumite -55 kg, Péter Panna 10-11 lány kumite -40 kg. 

Ezüstérmesek: Kiss Bánk Botond junior fiú kumite -68 kg, Nagy-Jánosi Botond, Kiss Bánk Botond junior fiú csapat kumite, Kovács Zoltán, Babos Csaba veterán férfi csapat kumite, Hefner Zsófia 12-13 lány csapat kumite, Gál Dániel, Váncsa Zsombor 12-13 fiú csapat kumite. 

Bronzérmesek: Váncsa Zsombor 12-13 fiú kata, Péter Panna 10-11 lány kata, Kovács Zoltán veterán férfi kumite +75 kg, Pesti Ábel 10-11 fiú kumite -40 kg, Kaszás Maja, Gill Dóra felnőtt női csapat Kumite, Nagy Gergő kadet fiú csapat kumite.

Ötödik helyezettek: Gill Dóra felnőtt női kumite -55 kg, Nagy Gergő kadet fiú kumite -70 kg, Váncsa Zsombor fiú kumite -43 kg.

A csapat kumite versenyszámok esetében a Magyar Wado Szövetség válogatott más klubjainak versenyzőivel érték el a sikereket a bátaszékiek

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!