Férfi kosárlabda NB I

2022.12.10. 20:16

Drámai meccsen egy pontot megőrzött előnyéből az Atomerőmű SE a zalaiak ellen

A hét játékossal felálló Atomerőmű SE hatalmas küzdelemben nyert a Zalaegerszeg ellen a férfi NB I 11. fordulójában.

R. G.

Eilingsfeld Jánosék (középen) hatalmas szívvel harcoltak, és ennek győzelem lett a jutalma

Fotó: Molnár Gyula

Egyperces néma csenddel adózott az ASE sportcsarnok közönsége a napokban elhunyt szurkoló, Németh András emléke előtt. Az Atomic Boys fiatalja, Maci lelkes szurkolója volt az Atomnak, s nemcsak a hazai meccseken, de az idegenbeli találkozókon is ott volt a lelátón, ha a kedvencekről volt szó.

Biztosan nagyot dobbant volna a szíve, ha látta volna, milyen játékkal is rukkoltak ki a piros-kékek az első félidőben. Nincs rá jobb szó: szenzációssal. Pedig az előjelek finoman fogalmazva sem voltak kedvezőek, hiányzott a parkettről Paul Atkinson, Gulyás Milán és De’Monte Buckingham is, s bár Frank Áron ott volt a nevezettek között, nem küldte pályára Csirke Ferenc. 

Szóval szenzációsan játszott a Paks, amely 65,5 százalékos (!) dobásmutatóval zárta az első két negyedet, s a játékosai egymást múlták felül. A 17 pontig jutó Milos Grubor négy kísérletből négy triplával (!) zárt, volt 4 lepattanója, 4 gólpassza és 3 kiharcolt faultja, Deon Edwin, aki az első negyedben egyetlen másodpercre sem hagyta el a pályát, 16 pontjával, 6 lepattanójával, 5 asszisztjával és 5 kiharcolt faultjával már 30-as értékindexnél (VAL-mutató) járt, Eilingsfeld János pedig 20 pontot és 4 lepattanót tett le az asztalra. Ők hárman 13-mal pontot dobtak, mint a teljes egerszegi csapat. Régen hozott le ilyen jó félidőt az Atomerőmű SE, de nagy kérdés volt, hogy ez a foghíjas csapat bírja-e majd a meccs végéig. 

Bírta, de mekkora dráma lett belőle. A harmadik negyedben még nem volt gond, bár azt érezni lehetett, hogy jobban pörög a Zete, de a negyedikben nagyon beindultak a zalaiak, a paksi játékosok koncentrációja a fáradtság miatt egyre többször kihagyott, ezt pedig rendre ki is használták a vendégek, akik percről percre faragták a hátrányukat, olyannyira, hogy 37 másodperccel a vége előtt D’Mitrik Trice duplájával egy pontra feljöttek. Ezt az egy pontot azonban nem kis izgalmas között végül megőrizte az ASE, még Deon Edwin elrontott triplakísérlete is belefért, mert szinte a dudaszóval egyidőben Liam O’Reilly duplája sem ért célt. 

Percekig zúgott a vastaps az ASE-csarnokban, talán nem túlzás leírni, hogy a szezon egyik legnagyobb csatáját nyerte meg az Atomerőmű SE! A paksiaknál Deon Edwin 23 pontjával és 11 lepattanójával erős dupla duplát hozott, s csak két gólpassza hiányzott ahhoz, hogy a magyar mezőnyben ritkán látott tripla duplát érjen el. 

Férfi NB I, a 11. fordulóban

Atomerőmű SE–Zalakerámia ZTE KK 99–98 (34–23, 25–17, 23–23, 17–35)
Paks, ASE-csarnok, 1000 néző. Vezette: dr. Mészáros B., Nagy V., Fodor A.
Atomerőmű: KOVÁCS Á. 15, Pajor, EDWIN 23/3, GRUBOR 28/18, EILINGSFELD 25/9. Csere: TAIWO 8, Karosi. Vezetőedző: Csirke Ferenc. 
Zalaegerszeg: O’REILLY 28/15, TRICE 20/3, Polster 3/3, Zsiros P. 7/6, OSZTOJICS 22. Csere: Keller I. 3/3, Németh A. 3, RAKICSEVICS 10/3, Csuti 2, Szalay D. Vezetőedző: Sebastjan Krasovec.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!