Évzáró díjátadó

2022.12.21. 11:40

Fiatal tehetségeit ismerte el a Szekszárdi Sportközpont

Idén is jutalomban részesültek az év legjobb serdülő atlétái a Sportélmény Alapítvány jóvoltából, de díjazták a Szekszárdi Sportközpont szakágának kiemelkedő versenyzőit is.

Berg Sándor

Idén Gréczy Balázs kapta a Vaszkó Judit-emlékdíjat, amit Murvai Árpádtól, az Oktatás, Sport és Ifjúsági Bizottság elnökétől vehette át

Fotó: Kiss Albert

Nem szakított a hagyománnyal a megyeszékhely atlétika szakosztálya, melyek sportolói és edzői idén az Agóra Rendezvényközpont Csatár termét töltötték meg. Scherer Tamás, a Szekszárdi Sportközpont szakosztályvezetője köszöntötte a megjelentek, s konferálta fel az esemény főszereplőit.

Mint a Sportélmény Alapítvány elnök emlékeztette a jelenlévőket, hogy az alapítvány azért jött létre 2004 novemberében, hogy civil szervezetek bevonásával  támogatni tudják a fiatal atlétákat. Az első felajánló Galó Tibor volt, aki a serdülő dobó- és ugróatlétákat „karolta fel”, majd ez további két kategóriával bővült.

A 2022. év legjobb ugróatlétája Gréczy Balázs lett, aki fedettpályán (6,56 méteres csúccsal) és szabadtéren is országos bajnoki ezüstérmet szerzett, emellett hatpróbában ugyancsak a dobogó második fokára állhatott fel, az ügyességi csapatbajnokságban ezüst- és bronzérmet szerzett, s tagja volt az U16-os magyar válogatottnak a csehországi öt nemzet viadalán.

Ezzel ő érdemelte ki – tizennegyedik atlétaként – a már tizenöt éve elhunyt egykori kiváló magasugróról, majd edzőről, Vaszkó Juditról elnevezett emlékdíjat. A kupát Keserű Mihálytól, a díj létrehozójától vehette át.

A legjobb U16-os középtávfutó az országos bajnokságon 1500 akadályon bronzérmet szerző, mezeifutó ob-n negyedik Végh Zsombor lett. A korosztály legjobb dobóatlétája elismerést Kurcz Kata érdemelte ki, aki idén ugyan nem állhatott dobogóra, de szerzett két negyedik helyet. A legjobb sprinternek járó elismerést a területi ligaversenyeken jól szereplő Posta Gréta Bíborka vehette át.

A Szekszárdi Sportközpont szerepléséről Scherer Tamás elmondta, a gyalogláson kívül valamennyi ágazatban jelen vannak szabadtéren, fedettpályán, csapatban, váltóban és mezei futásban is. A szakosztályvezető hozzátette, az elmúlt évekhez képest valamivel gyengébb szezont zártak, de a helyezések száma összecseng a korábbi évekével.

Kiemelt díjazásban részesült Szemerei Levente (két felnőtt bajnoki cím, félmaraton, maraton, egyéni csúcsok), Gyányi Zsombor Buda (bajnoki ezüstérem 2000 akadályon, elsőévesként részvétel az U18-as Európa-bajnokságon, válogatott viadal), Szilágyi Péter (U20-as bajnoki ezüst, válogatott vidadal Csehországban) és a korábban említett Gréczy Balázs és Végh Zsombor.

Díjazták továbbá az ügyességi csapatbajnokságban második magasugrókat (Gréczy, Kiss Bendegúz, Kocsis Martin, Orbán-Zaják Péter, Radnóti Gergely) és bronzérmes távolugrókat (Gréczy, Kiss, Radnóti, Lovas Gergő, Péter Máté).

Az edzőknek is járt az elismerés

A felkészítők is fontos szerepet játszanak az eredményekben, így az edzők munkáját is elismerte a Szekszárdi Sportközpont. Ajándékot kapott Hammer Mária, Katona Kitti, Klézl Zsuzsanna, Kozma Zsuzsanna, Lenge Petra, Mucska Melinda, Péterbence Csilla, Somogyvári Klára, Gaál László, Póth Gábor és Szőke Gergő. Hetven sportoló és edző egy-egy belépőjegyet kapott a jövő évi budapesti világbajnokságra, ahol élőben láthatja többek között Karsten Warholmot, Jakob Ingebrigtsent, valamint Kozák Lucát és Gyurátz Rékát.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!