Sakk

2022.12.13. 11:15

Kaszás Kristóf adta a legtöbb mattot a Fekete Ló Sakk Klubban

Címkék#sakk

A decsi Fekete Ló Sakk Klubban rendezték meg a Szekszárd városi egyéni villám sakkbajnokságot.

TEOL

Balogh Anna, Szuhai Balázs, Kaszás Kristóf, dr. Papp Csaba. Elöl: Matejcsek Vajk, Rudolf László

Fotó: Beküldött kép

A Szekszárdi Sportközpont Nonprofit Kft. és a Mattolna Tehetségkutató Alapítványnak köszönhetően igen értékes díjazásért ültek asztalhoz a játékosok. Ennek ellenére mindössze tíz fő jött össze, így kilenc fordulós körmérkőzésre került sor. A pontozás kapcsán is belekerült egy csavar, hogy még érdekesebb legyen a torna: a győzelem három pontot, a döntetlen egy pontot, a vereség pedig nulla pontot ért!

A verseny végig jó hangulatban, sportszerűen zajlott, a fordulók között a játékosok közösen elemezték a partikat. Tálos Jánosné versenybírónak komolyabb feladta nem volt, köszönet a sportszerű játékosoknak. Kaszás Kristófot egyedül Matejcsek Vajk tudta megállítani, így Kristóf megérdemelten lett bajnok. Második lett stabil (csel)játékkal dr. Papp Csaba, harmadik helyen pedig a villám „specialista” Szuhai Balázs végzett.

Végeredmény: 1. Kaszás Kristóf 20 pont, 2. dr. Papp Csaba 19 pont, 3. Szuhai Balázs 18 pont.

Legjobb nem díjazott női játékos: Balogh Anna. Legjobb nem díjazott ifjúsági (18 év alatt) játékos: Matejcsek Vajk. Legjobb nem díjazott szenior (65 év felett) játékos: Rudolf László. 

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!