Siker

2022.12.14. 13:11

Nagyváradi Mercédesz lett a 2022-es év legjobb asztaliteniszezője

A tolnai Nagyváradi Mercédeszt választotta meg a 2022-es év legjobb női játékosának a Magyar Asztalitenisz Szövetség.

TEOL

Nagyváradi Mercédesz először nyerte meg a magyar bajnokságot

Fotó: Árvai Károly

A német TSV Schwabhausenben légióskodó, 28 éves Nagyváradi Mercédesz pályafutása első aranyérmét szerezte idén az Ormai László Csarnokban megrendezett magyar bajnokságon. Az egyéni küzdelmekben előbb a négyszeres bajnok ex-szekszárdi Madarász Dórát verte meg az elődöntőben, majd a fináléban az ötszörös bajnok, kétszeres Európa-bajnok Póta Georginánál is jobbnak bizonyult. Párosban a korábban Szekszárdon szintén megforduló Bálint Bernadettel ezüstérmet szerzett. 

Nagyváradi – akinek édesanyja, Rencz Rita is kiváló pingpongos volt – hétéves korában ismerkedett meg az asztalitenisszel Tolnán, ahol tizenhat éves koráig játszott. A tolnai éveket követően a Postás SC-hez igazolt, amelynek hat évig volt a tagja. Az ifjúsági Európa-bajnokságon 2010-ben bronzérmes lett, két évvel később az ifjúsági Európa Top 10 bajnokságot szintén harmadikként zárta. 

A német TSV Schwabhausenben már a harmadik idényét kezdte meg. A Sabine Winterrel, Alina Nikitchankával, Yangzi Liuval és Feher Orsolyával fémjelzett csapat a nyolccsapatos Bundesligában jelenleg a hatodik helyen áll, egy győzelemmel, három döntetlennel és két vereséggel. 

A Weinheimet 6:2-re verték, a Böblingennel, a Kolbermoorral és a Langstadttal 5:5-re végeztek, a Bingentől 6:4-re, a Berlintől 6:3-ra kaptak ki. A hétvégén a Weil ellen játsszák hazai környezetben az év utolsó találkozóját. 

Nagyváradi nyolc egyéni partijából ötöt nyert, hármat veszített. Párosban Yangzi Liu oldalán három győzelmet és két vereséget jegyez eddig. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!