Gyász

2023.01.30. 19:45

Megrendülve közölte a szomorú hírt a nagymányoki futballklub

Szomorú hírt tett közzé a közösségi oldalán a Nagymányoki SE, életében 76. évében elhunyt Borbély Sándor, a klub korábbi elnöke.

R. G.

Gyászol a nagymányoki labdarúgás. Egy olyan embert gyászol, aki nagyon sokat tett a helyi futballért. 

Borbély Sándor élt-halt érte. Amikor elnökként irányította a futballklubot, fényes sikereket ért el a mányoki labdarúgás. Éveken át az élvonalban szerepelt a klub, egyik ellenfél sem szeretett Nagymányokra utazni, de erről a mostani elnök, az akkori játékos, Stangliczky Ottó tudna igazán mesélni. 

Pár hete, amikor Bonyhádon összefutottunk, még arról beszélt, hogy aggódik a megyei futballért, mert egyre kevesebb a csapat, s egyre kevesebb a gyerek, akiket a mobiltelefonok és a laptopok világában ki lehet csábítani a pályára, s rá lehet venni arra, hogy focizzon. Azt mondta, sűrűn nem jár a meccsekre, de olykor azért felbukkan a korábbi legendáról, Wéber Ferencről elnevezett sporttelepen. 

Az utolsó mohikánok egyike volt ő, olyan pótolhatatlan személyiség, mint Oláh Sándor a szentgyörgyi, Tarjáni Gyula a tolnai, vagy a nemrég elhunyt Deák József a kajdacsi futballban. 

Amikor az egészségéről kérdeztem, így fogalmazott: „Lehetne jobb is, de a körülményekhez képest nem rossz!”

Borbély Sándor hosszú éveken keresztül volt napilapunk, a Tolnai Népújság tudósítója. 

A nagymányoki egyesület vezetői, játékosai és szurkolói mellett egész Tolna futballista társadalma gyászolja. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!