NB I-es foci

2023.01.28. 16:47

Skribek Alen góllal debütált, döntetlennel nyitotta a tavaszt a Paksi FC

A Paksi FC 2–2-es döntetlenre végzett a Kisvárda Master Good otthonában az OTP Bank Liga idei első fordulójában.

TEOL

Az első félidőben hiába birtokolta többet a labdát a kisvárdai együttes, mezőnyfölénye meddőnek bizonyult. Kétszer kapufáig, egyszer pedig lesgólig jutott a Kisvárda, a vezetést viszont a paksiak szerezték meg, mégpedig a gólkirályi címre apelláló Varga Barnabás révén. Az atomvárosiaknak ez az egy kapura lövésük volt a hivatalos statisztika szerint a szünetig, melyre így előnnyel vonulhattak. Waltner Róbert csapatának játéka közel sem volt meggyőző, mondhatjuk úgy, hogy messze van őszi formájától a Paks. 

Fordulás után nagy lendülettel küzdött az egyenlítésért a hazai együttes, amely egy szabadrúgáskombináció után tizenegyeshez jutott, Jasmin Mesanovic pedig higgadtan értékesítette a büntetőt. A hajrá kezdetén egy kisvárdai szöglet után Ötvös Bence eszmélt a leggyorsabban és közelről bevette a PFC kapuját, így a hazai csapat megfordította a mérkőzés állását. 

Ezzel azonban még nem volt vége a fordulatoknak, a hosszabbítás első percében ugyanis a frissenigazolt Skribek Alen balról érkező beadására rosszul reagált Hindrich Ottó, a várdaiak kapusa, akinek a lábai között a hálóba pattant a labda. Óriási potyagóllal mentett pontot a Paksi FC.

Eredmény. Kisvárda Master Good–Paksi FC 2–2 (0–1)
Kisvárda, 1745 néző, v.: Bognár T. Kisvárda: Hindrich – Hej, Jovicic, Kovacic, Leoni – Melnyik, Ötvös – Navratil (Ilievski, 71.), Makowski (Spasic, 83.), Camaj – Mesanovic (Czérna, 87.). Paks: Nagy G. – Osváth, Kinyik, Kádár, Szabó J. – Windecker (Balogh B., 86.), Szabó B. (Hahn, 61.) – Sajbán Máté (Skribek, 86.), Papp, Haraszti Zs. (Kovács N., 61.) – Varga B. Gólszerzők: Mesanovic (64., 11-esből), Ötvös (80.), illetve Varga B. (25., 11-esből), Skribek (91.). Sárga lap: Ötvös (49.), Hindrich (90.), illetve Varga B. (62.), Windecker (72.), Osváth (87.).

A paksiak első hazai mérkőzésükön, február elsején, szerdán a Ferencvárost fogadják. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!