Női kosárrangadó után

2023.02.26. 19:12

Djokics Zseljko: „Kezdünk összeállni, több téren is előbbre léptünk”

Az Atomerőmű KSC Szekszárd vezetőedzője biztató dolgokat látott csapatától a soproniak elleni bajnoki rangadón.

TEOL

Djokics Zseljko szokása szerint együtt élt a játékkal a soproni rangadón

Fotó: Tóth Zsombor/Sopron Basket

Mint arról beszámoltunk, nagyszerűen helytállt a Sopron Basket otthonában az Atomerőmű KSC Szekszárd NB I-es női kosárcsapata, amely foghíjasan felállva is meg tudta nehezíteni a magyar bajnokságban egyeduralkodó, s az Euroligában is címvédő hazaiak dolgát. 

„A válogatott szünet után tíz nap alatt a negyedik mérkőzést játszottuk idegenben, mely mellett leginkább regenerálódásra volt lehetőség – mondta a találkozó után Djokics Zseljko. – Szokásommal ellentétben szombaton tartottam egy normál edzést is, melyen alap dolgokat próbáltunk gyakorolni, főleg védekezésben. Nem szeretem ezt mondani egy vereség után, de ma boldog vagyok, láttam biztató visszajelzéseket egy erős, de érezhetően egy nem tervezett vereségből érkező Sopron ellen.” 

Ha lett volna még egy-két játékosom a rotációban, akkor izgalmasabb lehetett volna a mérkőzés, de azt láttam, hogy kezdünk összeállni, több téren is előbbre léptünk. 

„Most Szekszárdon leszünk egy ideig, mivel a kupában sem vagyunk érdekeltek már, így lesz lehetőségünk dolgozni. A sérültek is remélhetőleg mielőbb visszatérhetnek, mely sokat adhat hozzá a játékunkhoz. Sok sikert kívánok a Sopronnak a Schio ellen, szívből kívánom, hogy odaérjenek a rájátszásba az Euroigában!” – összegzett a szakember. 

A szekszárdiak a bajnokságban legközelebb jövő vasárnap, hazai pályán az NKA Universitas PEAC csapatát fogadják. 

Előbb azonban még vár a kékekre egy Euroliga-fellépés, most szerdán 18 órától a lengyel BC Polkowice ellen. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!