Szavazzon a kedvencére!

2023.02.03. 10:36

Döntse el ön, ki legyen az év legjobb női, illetve férfi sportolója!

A Tolnai Népújság és a teol.hu keresi 2022 Év Emberét és az Év Sportolóit! Olvasóink dönthetik el, hogy kik kapják a megtisztelő díjat.

TEOL

Vármegyénk bővelkedik kiváló csapatokban és kitűnő sportemberekben is, akiknek számos örömteli pillanatot köszönhettünk az elmúlt évben is. Az ő teljesítményük elismerésére hirdettük meg az Év Sportolója 2022 szavazást. A voksolás során olvasóink dönthetnek arról, hogy ki álljon fel a képzeletbeli dobogó legfelső fokára. Négy kategóriában – az Év Női Sportolója, az Év Férfi Sportolója, az Év Női Csapata, az Év Férfi Csapata – keressük a legjobbakat. Döntse el Ön, kik legyenek az Év Sportolói Tolnában, és szavazzon internetes portálunkon.

Összeállításunk első részébe az Év Női és Férfi Sportolója kategória jelöltjeit mutatjuk be.

Szavazni azonban már addig is lehet, ha van kedvence – ITT ADHATJA LE A VOKSÁT!
 
A női jelöltek
Pupp Réka, cselgáncs, Paks, Atomerőmű SE. A világranglista első helyezettje is volt a 24 éves dzsúdós, aki a 2022-es esztendő Grand Slam-versenyein két aranyérmet (Budapest, Antalya), egy ezüstöt (Tbiliszi) és egy bronzot (Tel-Aviv) nyert, s ugyancsak bronz­érmes lett a Mesterek Tornáján. Paks város tavaly Pro Urbe-emlékéremmel tüntette ki.  

Pupp Noémi, kajak-kenu, Paks, Atomerőmű SE. A 24 éves versenyző élete első felnőtt Európa-bajnoki aranyérmét nyerte a 2022-es müncheni Multisport Európa-bajnokságon, ahol 1000 méter egyesben állhatott fel a dobogó tetejére. A Szolnokon megrendezett Magyar Bajnokságon három aranyérmet és két ezüstöt akasztottak a nyakába.

Kiszli Vanda, kajak-kenu, Paks, Atomerőmű SE. A sportág első számú női versenyzője 2022-ben öt aranyéremmel egészítette ki párját ritkító éremgyűjteményét. A 28 éves sportoló duplázott az amerikai egyesült államokbeli Világjátékokon, valamint a dániai Európa-bajnokságon, a maratoni vb-n pedig a klasszikus távon győzött. Sikeres pályafutása elismeréseként a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége megyei Prima-díjjal tüntette ki. 

Studer Ágnes, kosárlabda, Felsőnána–Szekszárd, Atomerőmű KSC Szekszárd. A 24 éves kosárlabdázó a szekszárdi csapat saját nevelésű játékosa, mind klubjában, mind pedig a magyar női válogatottban ő az első számú irányító. Magyar Kupa-győztes, négyszeres magyar bajnoki ezüst­érmes, jelenleg is játszik csapatával a női Euroligában. 

Goree Cyesha, kosárlabda, Szekszárd, Atomerőmű KSC Szekszárd. Az amerikai születésű kosárlabdázó nemcsak klubcsapatában, hanem a magyar válogatottban is meghatározó szerepet tölt be. Studerhez hasonlóan Magyar Kupa-győztes, négyszeres magyar bajnoki ezüstérmes, és Euroliga-szereplő.

A férfi jelöltek 
Szemerei Levente, atlétika, Szedres, Szekszárdi Sportközpont Nkft. A 22 éves sportoló agyonnyerte magát 10 ezer méteren és a mezei futó országos bajnokságon. Megnyerte a félmaratoni országos bajnokságot, a Wizz Air Budapest futóversenyt, a ljubljanai félmaratoni versenyen pedig hatalmas egyéni csúccsal (1:04:08) győzött.

Juhász István, kajak-kenu, Madocsa, Atomerőmű SE. A madocsai fiatalember a szegedi Molnár Csanád párjaként az 500 és az 1000 méteres távon is aranyérmet szerzett a szegedi ifjúsági vb-n. A hazai szövetség a párost választotta meg a 2022-es év legjobb utánpótláskorú versenyzőinek. 

Kozák Ádám, sakk, Paks, Atomerőmű SE. Az ASE Paks Szuperligában szereplő együttesének éltáblása a nemzetközi színtéren villantott: az ifjúsági világbajnokságon ezüst­érmet szerzett.

Halász Gábor, ökölvívás, Szekszárd, Unio Box Team. Tavaly zárta le profi pályafutását a 10. Harcosok Éjszakája rendezvényen. Profi pályafutása során 58 mérkőzésen lépett a kötelek közé, 39 győzelem (közte 17 K.O.) és 19 vereség  volt a mérlege. 

Eilingsfeld János, kosárlabda, Paks, Atomerőmű SE. A paksi együttes és a magyar válogatott alapembere. A 31 éves erőcsatár 2017-ben és 2022-ben is pályára léphetett a magyar válogatottal az Európa-bajnokságon. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!