Sakk

2023.02.23. 12:54

Megnyerte az NB II-es csoportrangadót a Decs 1990 csapata

A szentlőrinciek sosem nyertek még Decsen, s a baranyaiaknak most sem jutott sikerélmény az Asztalos csoport rangadóján.

TEOL

Taskovits István FIDE mester (jobbra) magabiztosan nyert ezúttal is

Fotó: Beküldött kép

Vasárnap kicsit sem könnyű rangadó várt a decsi gárdára: a bajnokesélyes Szentlőrinc csapatát fogadták. Ráadásul négy meghatározó játékosuk (Veszprémi András az éltábláról, Kiss Lajos, Balázs Imre és Barbarics Tamás) nem tudott asztalhoz ülni. Dr. Papp Csaba csapatvezető ennek ellenére optimistán nyilatkozott a mérkőzés előtt: „Sosem nyert még Decsen a Szentlőrinc, ma sem fog!” A vendégek azonban komolyan gondolták a nyerési szándékukat, ugyanis a legerősebb csapattal érkezetek.

Az első két óra elteltével mindössze két parti ért véget: Figler János az egykor decsi játékossal, Hovorka Tamással, Nagybiró László pedig a rutinos Halász Attilával döntetlenezett. A többi táblán hatalmas harc dúlt, tele háromesélyes állásokkal. A harmadik órában sajnos Horváth Balázs kapitulált, az éltáblás, dr. Papp Tamás (FIDE mester) viszont szép győzelemmel egyenlített. Gál Péter és Hölczl Attila nagy csatában döntetleneket hozott, majd B. Garai Lehel és Kaszás Kristóf két győzelmével a decsiek ragadták magukhoz a vezetést. A negyedik órában jött Taskovits István (FIDE mester) magabiztos győzelme és sajnos Szuhai Balázs veresége, amiután már hat-négy volt az állás. Dr. Papp Csaba állásában sokáig bizakodni lehetett, végül bele kellett nyugodni a döntetlenbe… Werner Anna kezét pedig Fortuna is erősen szorította, hogy a kétséges állásából teljes pont kerüljön a neve mellé.

A sárközi gárda győzelmével megmutatta, hogy a tavalyi aranyérmük után idén se szeretnék beérni más színűvel! Nem lesz könnyű dolguk, ugyanis jelenleg négy csapat (Szentlőrinc, Decs 1990 SE, Baja, Nagyatád) is esélyes rá. Az utolsó három forduló komoly izgalmakat hozhat és minden pontnak szinte dupla értéke lehet.

Decs 1990–Szentlőrinc 7,5:4,5. Teljes pontot szereztek: dr. Papp Tamás, Taskovits István, Kaszás Kristóf, Werner Anna, B. Garai Lehel. Döntetlent értek el: Nagybiró László, Gál Péter, Figler János, dr. Papp Csaba, Hölczl Attila

A bajnokság állása: 1. Szentlőrinc (45 pont) 2. Decs 1990 SE (44,5 pont), 3. Bajai SCC (43,5 pont) 4. Sakk Egylet Nagyatád (42,5 pont) 5. Fehérvár SE (37,5 pont) 6.Karmin PSSE (33 pont) 7. Marcali VSZSE (30 pont) 8. Komlói BSK (29 pont) 9. Rácalmás-Királysakk (28,5 pont) 10. Kaposvári Bástya SE (26,5 pont)

Folytatás március 12-én: a decsi csapat a sereghajtó Kaposvári Bástya SE otthonában látogat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!