Elismerés

2023.02.04. 15:23

Nem térne le az útról a Szekszárdi WFC, amin most jár

Az elmúlt években a megyeszékhely klubjánál elvégzett munkát jutalmazta a kiemelt képzési központ minősítéssel a Magyar Labdarúgó-szövetség.

Berg Sándor

Fotó: Makovics Kornél

„Ezzel a kitüntetéssel magasabb polcra került az MLSZ-nél utánpótlásunk, ez a szint az akadémia után következő lépcsőfok. Ez az elismerés az elvégzett munkánk gyümölcse, több feltételnek meg kell felelni, ilyen az infrastruktúra, az utánpótláscsapatok száma, az edzői bázis és a jövőkép – mondta lapunknak Micskó Márk. – Korábban is úgy működtünk, mint egy kiemelt képzési központ és erről az útról nem is akarunk letérni. Építjük tovább a női labdarúgást, célunk, hogy újoncként megragadjunk az élvonalban, s megmutassuk, hova el lehet jutni egy olyan kis klubnak, mint amilyenek mi vagyunk” – tette hozzá az NB I-es csapat vezetőedzője.

A sárga-feketék felnőttcsapata az utolsó előtti, 11. helyen telel a Simple Női Liga NB I-ben (a téli felkészülésükről itt írtunk), az U19-es együttesük százszázalékos mérleggel, 133–0-s gólkülönbséggel vezeti a Dél-Nyugat csoportot, az U16-osak és az U14-esek a harmadik helyen állnak a bajnokságban. A közel nyolcvan gyereket foglalkoztató klub még U7, U9 és U11-es gárdát is versenyeztet.

Mint arról korábban beszámoltunk, a szekszárdi klub a 2023/2024-es bajnoki idénytől használhatja a kitüntető címet. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!