Élmény volt

2023.03.30. 11:00

A háromszoros olimpiai bajnokkal is találkoztak a szekszárdi vívópalánták

Nem kis élményben volt része a Szekszárdi Kórház SE két tehetséges gyerekkorcsoportú vívópaláinak, Gémes-Nyitrai Izabellának és Német-Kovács Iringónak, akik a helyszínen tekinthették meg a budapesti kard Világ Kupa egyéni és csapatversenyét.

Bálint György

Szilágyi Áron kézjegyével látta el a két szekszárdi vívópalánta kesztyűjét

Forrás: Kovács Lászlóné

A két szekszárdi, a serdülőkorhoz közelítő fiatal nem csupán egy-egy autogramvillanásnyi idején kerültek kontaktusba a magyar kardvívó-válogatott tagjaival, köztük az ország egyik, ha nem legnépszerűbb egyéni sportolójával, a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal. 

Hosszú perceken át kérdezhették is a sportági ikont, élő legendát, aki nagy-nagy rokonszenvvel viszonozta a gyerekek érdeklődését. Például arra is válaszolt, hogy mit gondolt, hogyan cselekedett a mostani budapesti döntőben, amikor is előbb hat, majd négy tussal vezetett már ellene a nagy riválisa, a világranglistán őt következő grúz Sandro Bazadze, de még is fordítani és nyerni tudott. 

Mi több – a gyerekek nagy-nagy örömére – ő is visszakérdezett: a két szekszárdi tőrvívó hétköznapi edzésmunkájával, eddigi sportági tapasztalataikkal kapcsolatosan, akikben valóban egy életre szólóan elraktározták ezeket az élményeket, és úgy általában mindent, amit ezen a két teljes versenynapon a lelátón ülve átélhettek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!