Cselgáncs Grand Slam

2023.03.30. 16:20

A májusi világbajnokságra hangol Antalyában Pupp Réka

A világbajnokság előtti utolsó nemzetközi tornát rendezik péntektől a törökországi Antalyában, ahol nyolc fős magyar mezőny, benne Pupp Rékával, lesz jelen.

Berg Sándor

Pupp Réka (edzője és a szövetségi kapitány, Braun Ákos társaságában) címvédőként utazott Antalyába

Forrás: IJF

„Ez az utolsó ilyen megmérettetés a májusi világbajnokságig, tehát ezt a szakaszt tekinthetjük felkészülésnek rá – kezdte nyilatkozatát a női válogatott szövetségi kapitánya, Braun Ákos. – Több-kevesebb sikerrel jártunk, azért szereztünk szép érmeket, úgyhogy remélem, hogy ez önbizalmat ad a csapatnak. Több nemzetközi táborban is részt vettünk, ahol elég jó partnerekkel tudtunk dolgozni, de a közvetlen felkészülésbe még nagyon nagy munkát kell beletennünk” – tette hozzá az M4 Sport csatornának a világ- és Európa-bajnok dzsúdós.

A kapitányi poszt mellett az Atomerőmű SE vezetőedzői szerepkörét is betöltő szakember elmondta, Antalyában azoknak a versenyzőknek szavaz majd bizalmat, akik jó eséllyel a májusi vb-n is ott lesznek Dohában.

„Pupp Réka 52, Özbas Szofi 63, Gercsák Szabina 70 kilogrammban indul, ők egészülnek ki Gyertyás Rózával, aki tavalyi évben U23-as Európa-bajnok lett az 52 kilósak között – folytatta Braun Ákos. – Erős mezőny ígérkezik Törökországban, ahogy néztük az előnevezéseket, a lányoknál majdnem világbajnoki szintű lesz.”

Így állnak most
Ha most zárulna az olimpiai kvalifikációs sorozat, akkor Ungvári Attila (81 kg), Tóth Krisztián (90 kg), Vég Zsombor (100 kg), valamint Pupp Réka (52 kg), Özbas Szofi (63 kg) és Gercsák Szabina (70 kg) utazhatna jövőre Párizsba. Jelenleg a megszerzett pontok felét számítják csak be, a „százszázalékos” időszak júniusban kezdődik.

Az Atomerőmű SE olimpikonja azzal, hogy nem vett részt a legutóbbi, tbiliszi Grand Slam-tornán, a negyedik pozícióba csúszott vissza a világranglistán. A csütörtöki sorsolást – az első helyezett brit Chelsie Giles mögött – második kiemeltként várta Antalyában, ahol tavaly aranyérmet szerzett. Az első fordulóban erőnyerőként nem kell tatamira lépnie, a másodikban a török  Zeliha Cinci (97. a világranglistán) vagy a bolgár Gabriela Dimitrova (53.) vár rá. A nagyobb nevek közül a francia Eb-ezüstérmes és vb-harmadik Amandine Buchard, a svájci Fabienne Kocher, a spanyol Estrella Lopez Sheriff és az amerikai Angelica Delgado is megméreti magát. A selejtezők pénteken magyar idő szerint 9 órakor kezdődnek, az érmes mérkőzéseket 16 órától tartják.

Pupp Réka idén két Grand Slam-tornán szerepelt, Párizsban ezüst-, Taskentben bronzérmet akasztottak a nyakába.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!