Sakk NB II

2023.03.15. 07:51

Fölényes győzelemmel vette vissza a vezetést a tabellán a címvédő Decs

A várakozásoknak megfelelően fölényes győzelmet aratott a Decs 1990 SE a kaposváriak otthonában, így átvette a vezetést az NB II-es bajnokság Asztalos csoportjában.

TEOL

Fotó: Makovics Kornél

Vasárnap nem titkoltan azzal a céllal érkezett a sereghajtó otthonába a sárközi gárda, hogy a bajnoki tabella élére kerüljön. Dr. Papp Csaba csapata kétszámjegyű győzelem reményében, erős csapattal vágott neki a kaposvári mérkőzésnek. Ennek fényében kezdődött a mérkőzés is: az első óra után már hat nagyon ígéretes állása volt a decsieknek. Nagybiró László miniatűr partiban győzött, majd dr. Papp Csaba is megadásra késztette ellenfelét. Horváth Balázs ellen tisztet áldoztak, de az áldozat inkorrekt volt, így érkezett a következő vendég pont. Gál Péter magabiztosan „nyúzta” meg ellenfélét, vagyis annak rosszabb állását, Werner Anna és a csapat erőssége, az ifjúsági korú B. Garai Lehel is szépen nyertek. 

Két és félóra után 0-6 állt az eredményjelentőn. Sajnos az éltáblán Veszprémi András nem talált jó változatot, az ellenfele pedig nem kímélte, így a decsiek teljes pontot vesztettek. Forster Tamás és Kaszás Kristóf is győztesen állt fel. Ekkor külső szemlélőként úgy éreztük, ami parti nekünk állt, azokat megnyertük, maradt a neheze… Kiss Lajos ellenfele látszott, hogy nagyon megelégedne a fél ponttal és ezért küzdött, amit végül sikerült is elérnie. Balázs Imre bonyolult állása egál köré szelídült, ahol talán volt nyerése… de végül döntetlen lett a vége. A befejező parti dr. Papp Tamásé volt. Sajnos az egész játszmában szívósan játszott az ellenfél, komolyabb hibák nélkül, így a négy és fél órás parti pontosztozkodással ért véget.

A végeredmény nem lett kétszámjegyű, azonban a 9,5 pont arra elég lett, hogy a bajnoki tabella élére ugorjon a Decs! Dr. Papp Csaba szavait idézve: „Helyre állt a rend!” Cél, hogy ez így is maradjon az utolsó két forduló után is!

NB II, Asztalos csoport: Kaposvári Bástya SE–Decs 1990 SE 2,5:9,5
Teljes pontot szereztek: Nagybiró László, Horváth Balázs, Gál Péter, Forster Tamás, dr. Papp Csaba, Kaszás Kristóf, Werner Anna, B. Garai Lehel. Döntetlent értek el: dr. Papp Tamás, Kiss Lajos, Balázs Imre.

A bajnokság állása: 1. Decs 1990 SE (54 pont) 2. Szentlőrinc (51,5 pont) 3. Sakk Egylet Nagyatád (49,5 pont) 4. 3. Bajai SCC (49 pont) 5. Fehérvár SE (46 pont) 6. Rácalmás-Királysakk (37 pont) 7. Karmin PSSE (36,5 pont) 8. Marcali VSZSE (34 pont) 9. Komlói BSK (32,5 pont) 10. Kaposvári Bástya SE (29 pont)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!