Atlétika

2023.05.12. 07:20

Bajnoki ezüstérmes a Szekszárdi Sportközpont U18-as váltója

A Végh Zsombor, Plessz Gábor, Gyányi Zsombor Buda, Mészáros Balázs összeállítású 4×1500 méteres váltó ezüstérmet szerzett a fővárosban.

TEOL

Forrás: AFP

Budapesten, az UTE pályán rendezte meg a Magyar Atlétikai Szövetség (MASZ) a Váltófutó Magyar Bajnokságot. Tolna vármegyét a Szekszárdi Sportközpont középtávfutói képviselték, akik Szőke Gergő edző irányításával ismét bajnoki érmet szereztek. Az U18-as korosztály 4×1500 méteres váltófutásában állt rajthoz a Végh Zsombor, Plessz Gábor, Gyányi Zsombor Buda, Mészáros Balázs összeállítású váltó, s egyenletes jó teljesítményének köszönhetően 17:31,51 perces idővel második helyen értek célba. Ez volt a szekszárdi klub kilencediket bajnoki érme.

Scherer Tamás, a MASZ utánpótlás referense a szövetség oldalán elmondta, örömteli volt látni az UTE pályán azt a népes mezőnyt, amely részt vett a magyar bajnokságon. „Azt kell tudni, hogy ezen a helyszínen az elmúlt évtizedben nem volt magyar bajnokság, és jó volt oda most visszatérni. Nyolc számban és négy korosztályban avattunk bajnokokat. Nagyon izgalmas versenyeket láttunk” – összegzett a Szekszárdi Sportközpont edzője.

Gyányi Zsombor és Végh Zsombor remekül kezdte a szezont, az áprilisi, szentgáli félmaratoni hegyifutó országos bajnokságon mutatott teljesítményével a Magyar Atlétikai Szövetség Hegyi – és Terepfutó Bizottsága beválogatta őket az U18-as világbajnoki keretbe. A vb-t május 26-án és 27-én rendezik a franciaországi Annecy városában.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!