Nemzetközi utánpótlástornák

2023.06.27. 11:03

A nyár hátralévő részében a fiatalokon lesz a fókusz

Alig, hogy véget ért a felnőtt női Európa-bajnokság, következnek az utánpótlástornák, ahol az Atomerőmű KSC Szekszárd fiataljai fontos szerepet tölthetnek be a nemzeti csapatokban.

B. S.

Miklós Melinda az U20 Európa-bajnokságra készül a válogattal

Fotó: Makovics Kornél

Az U18-as kontinenstorna hétvégén kezdődik a törökországi Konyában, a magyar válogatott így már az utolsó simításokat végzi. Völgyi Péter együttesében ott van a szekszárdi Szücs Gréta, aki a hétvégi, szerbek ellen 68–53-ra megnyert felkészülési mérkőzésen tíz pontot gyűjtött. Az Eb-n a franciákkal (július 1., 21.30 óra), a lengyelekkel (július 2., 19 óra) és a házigazda törökökkel mérkőznek meg a mieink (július 3., 19 óra).

Az U20-as válogatott már egy hete végzi a közös munkát, soraiban a Holcz Rebekával, Horváth Dórával és a felnőttválogatott bő keretébe is meghívott Miklós Melindával. Tursics Krisztián együttese a július 29-én kezdődő litvániai tornán a házigazda mellett Finnországgal és Franciaországgal alkot egy négyest.

Mányoky Rékával a soraiban hétfőn kezdte meg a felkészülést a július 28-i kínai Nyári Egyetemi Világjátékokra (Universiade) a válogatott, mely Japánnal és Argentínával van egy csoportban.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!