Kosárlabda

2023.06.19. 11:06

Horváth Bernadett: „A három irányítós játék lendületet adott!”

Harcos és jó játékkal járult hozzá a magyar válogatott szerbek elleni győzeleméhez Horváth Bernadett, a KSC Szekszárd friss igazolása.

TEOL

Horváth Bernadett remek játékkal és 12 ponttal segítette a magyar csapatot

Fotó: Koncz Márton

Nagy győzelmet aratott a magyar női válogatott a címvédő Szerbia ellen a szlovéniai Európa-bajnokság csoportmeccsének utolsó fordulójában. Székely Norbert együttese a bravúrnak köszönhetően egyből bejutott a legjobb nyolc közé. 

A siker egyik letéteményese az Atomerőmű KSC Szekszárd friss igazolása, Horváth Bernadett volt. A Ludovika Csatától érkezett irányító 12 ponttal, 2 lepattanóval és 3 gólpasszal zárt. Eddig jól megy neki a kontinenstornán, a három találkozón átlagban 6 ponttal, 2,5 lepattanóval és egy gólpasszal segítette a nemzeti együttest. 

„Hihetetlenül boldog vagyok, hogy így ment a játék a címvédő ellen – mondta Horváth Bernadett. – Nagyon boldog voltam, hogy ilyen sok időt kaptam Székely Norbert szövetségi kapitánytól. Minden meccshez úgy állok neki, hogy bevethető legyek, úgyhogy most is így készültem, és reménykedtem, hogy sokat játszhatok. A meccs több szakaszában is három irányítóval kosaraztunk, ami olyan lendületet adott a szerbek agresszív letámadása ellen, hogy utána a kipasszolt labdákból könnyű gólokat tudtunk dobni” – fogalmazott a 26 éves irányító. 

A magyar együttes azzal, hogy véghezvitte a bravúrt, három nap pihenőhöz jutott, s legközelebb csak csütörtökön lép pályára. 

„Annak nagyon örülünk, hogy ott vagyunk a legjobb nyolc között, de az nem igazán jó, hogy egy ilyen rangos tornán ennyi idei nem kell játszanunk – folytatta Horváth Bernadett. – A szakmai stábnak jól ki kell gondolni, hogy miként alakuljanak ezek a napok, nekünk, játékosoknak pedig fejben át kell állítani magunkat, hogy ne essünk ki a meccsritmusból. Kicsit húzós lesz, hogy nem játszunk, s már most nagyon várjuk, hogy újra pályán legyünk” – összegzett Horváth Bernadett, aki a szlovákok ellen hat percnyi játéklehetőséget kapott, de nem dobott pontot, míg a szerbek elleni 12 pontját 17 játékperc alatt hozta össze. 

A két egykori KSC-s, a nyáron a török Mersinbe igazoló Studer Ágnes a három meccsen 3,7 ponttal, 3,3 gólpasszal és 1,3 lepattanóval áll, míg a győriekhez szerződő Goree Cyesha 15 pontot és 8 lepattanót tett a közösbe – utóbbi a szerbek elleni meccset sérülés miatt kihagyta. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!