Labdarúgás

2023.06.11. 20:15

Kiütéses hazai győzelemmel jutott fel az NB III-as bajnokságba az FC Dunaföldvár

Kiütötte a semjénháziakat a FC Dunaföldvár az osztályozó visszavágóján, így kettős győzelemmel jutott fel az NB III-as bajnokságba.

R. G.

Gellén Dávid (balról) volt a földváriak hőse, három gólt szerzett az osztályozó visszavágóján

Fotó: Molnár Gyula

Egyetlen pillanatig sem volt kétséges a párharc folyamán, hogy melyik a jobb csapat. A dunaföldváriak már az idegenbeli találkozón is magabiztos, 4–1-es győzelmet arattak, így tulajdonképpen páholyból várhatták a hazai visszavágót.

Sokat nem is kellett idegeskedniük a hazai szimpatizánsoknak, mert a földváriak már a találkozó harmadik percében vezetéshez jutottak, s bár a zalaiak alig negyedórányi játékot követően kiegyenlítettek, a szünetig így is visszaszerezte a vezetést Varga Balázs gárdája. A második félidőben pedig jött a gála, ahogy azt a földváriaktól már megszokhattuk, sorra szerezte a góljait a kék-fehér alakulat, amely a végén hatnál állt meg. 

Azt sejtettük, hogy a párharcból a Dunaföldvár fog győztesen kikerülni, de azt nem gondoltuk, hogy 10 góllal terheli meg egy olyan csapat kapuját, amelyik mindössze 12 gólt (!) kapott egy teljes szezon alatt saját vármegyéje élbajnokságában.

A földváriak minden tekintetben a semjénháziak fölé nőttek, s teljesen megérdemelten nyerték meg a párharcot és szereztek jogot az NB III­-as indulásra. 
A csapat elé négy célt tűztek ki a tavaszi szezon előtt, mindegyik megvalósult. A gárda bajnok lett, bejutott a Tolna Megyei Kupa döntőjébe, feljutott egyúttal a Mol Magyar Kupa főtáblájára, most pedig a legfontosabb célt is elérte, mehet az NB III-ba!

Harmadik alkalommal méretheti meg magát a gárda a harmadik vonalban, amely az 1997/1998-as illetőleg az 1988/1989-es kiírásban járt az NB III.-ban, de akkor gyorsan véget ért a kaland. 

Most joggal bízik benne mindenki, hogy ez egy hosszabb utazás lesz...

Osztályozó az NB III-as bajnokságba jutásért, 2. mérkőzés
FC Dunaföldvár–Semjénháza SE 6–1 (2–1). Dunaföldvár, V.: Zierlekbach (Sáfárik P., Bencze A.). 
Dunaföldvár: Hompót L. – Kónya, Koszó, Horváth A., Kun – Szedmák (Rabi, 76.), Dorogi, Fröhlich Roland, Petneházi (Márkvárt P., a szünetben) – Gellén (Godslove, 76.), Puskás Z. (Havasi, 55.). Vezetőedző: Varga Balázs. 
Semjénháza: Szakmeiszter Á. – Kovács P., Horváth P. (Dobri, a szünetben), Domján B., Schuller, Körösi (Korcsmáros, 82.), Csongár, Kapuvári, Pápai, Kozári (Bagó Bálint), Bagó Benedek. Vezetőedző: Kovács Imre. 
Gólszerzők: Gellén (3., 62., 66.), Kun (29.), Rabi (79.), Havasi (82.), illetve Pápai (17.). Kiállítva: Kapuvári (36.), Domján (52.).  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!