Aliscás éremeső

2023.06.21. 10:30

Pozsonyban és Prágában taroltak a szekszárdi taekwondósok

A szlovák és a cseh fővárosban három arany- és négy ezüstérem az Alisca Taekwondo Klub mérlege.

B. S.

A pozsonyi csapat, balról: Kovács Tamás edző, Novák Péter, Csáki-Baranyai Szabolcs, Bánki Dávid Ede, Kutasi Flóra, ifj. Kvárik István és Rácz Petra edző

Forrás: Alisca Taekwondo Klub

Május végén Pozsonyban, a Bratislava Openen vett részt az Alisca Taekwondo Klub hét fiatal versenyzője. Barna Babett és Bejke az A kategóriában (itt a kék övtől felfele küzdenek a sportolók) és kadet korosztályban mérették meg magukat, melyekbe még csak éppen, hogy beléptek. A két fiatal a sokkal tapasztaltabb és idősebb ellenfelekkel szemben állták a sarat, végül mindketten az ötödik helyen végeztek. Kvárik István a tőle megszokott lendülettel meccselt végig, és csak egy hajszállal maradt le az aranyéremről a gyerekek mezőnyében. 

Debütáló szekszárdi is akadt a szlovák fővárosban, Novák Péter a kadetek között az első körben magabiztosan verte magasabb övfokozatú ellenfelét, ezzel már túlteljesítette az elvárásainkat, végül a második helyen végzett. Ugyanebben a korosztályban Csáki-Baranyai Szabolcs nagy fölénnyel végigverte a mezőnyt, csak úgy, mint a női mezőnyben Kutasi Flóra Zsófia. Junior A kategóriában Bánki Dávid Ede – aki részben edzőként segítette a kinti munkát, és gyakran itthon is foglalkozik a fiatalokkal – komolyabb felkészülés nélkül vágott neki a versenynek, ennek ellenére a második helyen végzett. A csapatot edzőként Kovács Tamás és Rácz Petra kísérte el, Bánki Lilien, immár B kategóriás bírónk pedig ismét remek munkát végzett a nemzetközi megmérettetésen.

Két héttel később Prágába látogattak el az aliscások két versenyzővel a Czech Open nyílt, kategória nélküli versenyre. Ezek a versenyek mindig komolyabb mezőnyt feltételeznek, hiszen övfokozattól függetlenül egy kategóriában indulnak a sportolók, a fejrúgás szinte minden kategóriában engedélyezett. Dombi Regő András a kadetek között bravúros győzelemmel vívta ki a második helyet, míg Kvárik István a gyerekek mezőnyében tarolt és lett aranyérmes.

A tervek szerint a nyári edzőtábor és pár hetes pihenő után augusztusban kezdi meg a felkészülést az első, szeptemberi versenyre az Alisca Taekwondo Klub.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!