Kosárlabda

2023.07.28. 08:15

Mányoky Réka tizenhat ponttal vezette sikerre a magyar Universiade csapatot

A vártnál nehezebben megszerzett győzelemmel, az argentinok felett aratott 63–49-es sikerrel mutatkozott be az Egyetemi Világjátékokon a magyar női kosárlabdaválogatott, melynek legeredményesebb játékosa Mányoky Réka volt.

Berg Sándor

Győzelemmel mutatkozott be az Egyetemi Játékokon a magyar női kosárválogatott (felső sor, jobbról a negyedik Mányoky Réka)

Négy perc után 7–2-es magyar vezetést mutatott a kínai Csengdu sportcsarnokának eredményjelzője, ezt az előnyt – ami később közelített már a tíz ponthoz is – a második negyed hajrájáig őrizte Magyar Bianka együttese. A félidő vége azonban 15–2-vel az argentinoké volt, így a nagyszünetre már a dél-amerikaiak mehettek előnnyel. 

A második félidőben közel három percig nem született magyar pont, a csendet Bernáth Réka büntetői, majd Mányoky Réka duplája törte meg. Wentzel Nóra triplájával a 26. percben visszavették a vezetést a mieink (37–36), majd egy 11–2-es sorozattal a záró negyed elején végleg lezárták a találkozót.

Az Atomerőmű KSC Szekszárd fiatal bedobója, Mányoky Réka 16 pontjával a magyarok legeredményesebb játékosa volt, emellett leszedett 3 lepattanót, kiosztott 1-1 blokkot és gólpasszt, valamint szerzett két labdát.

Nemzeti csapatunk magyar idő szerint vasárnap 9 órakor Japánnal mérkőzik meg a kínai Univerziádén. A három tagú csoportból az első két helyezett jut majd tovább.

Eredmény
Magyarország–Argentína 63–49 (20–12, 9–21, 19–5, 18–11)
Csengdu, v.: Hu (kínai), Tomic (horvát), Khuzwayo (dél-afrikai)
Magyarország: Bernáth 11/3, Wentzel 10/6, Mányoky 16/9, Dúl 4, Mérész 12. Csere: Varga A. 2, Király A. 5/3, Szerencsés 3/3, Salamon Zs.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!