SporTolna

2023.07.29. 19:23

Újfent országos bajnokokat avattak Fadd-Domboriban

A nőknél Kovács Fruzsina Dóra, a férfiaknál Szűcs András végzett az első helyen a sprint távú országos bajnokságon Fadd-Domboriban. 

Rónai Gábor

Harminckilencedik alkalommal rendezték meg a SporTolna Triatlon Fesztivált Fadd-Domboriban, ahol sprint távon újfent országos bajnokokat avattak. Egy évtizednyi kihagyás után minden adott volt ahhoz, hogy remek versenyben dőljenek el a helyezések. Összesen 557-en indultak, a férfiaknál 379-en, a nőknél 178-an ugrottak vízbe, pattantak a kerékpárokra, majd pedig húzták fel a nyúlcipőt, vagyis a futócipőt. 

Fotó: Rónai Gábor

A férfiaknál a Ganzair Team Újbuda SE versenyzője, Szücs András 55:42 perc alatt teljesítette a 750 méter úszásból, 20 kilométer kerékpározásból és 5 kilométer futásból álló távot. A második helyen Holba Zsombor, a Ferencvárosi Torna Club sportolója ért célba 27 másodperc hátránnyal, míg a dobogó harmadik fokára 56:24 perces idejével Daróczi Péter (Debreceni Sportcentrum) állhatott fel.

A nőknél a Budaörsi Triatlon Club színeit képviselő Kovács Fruzsina Dóra 1:01,40 órás idővel nyert, a dobogóra mellé a Ganzair Team Újbuda SE testvérpárja állhatott fel. Fabók Eszter 1:02,25-ös, Fabók Vivien 1:02,48 perces idővel zárt. 

A verseny legidősebb indulója, a 85 éves Palágyi Zsolt Sándor (UTE Merida) mosollyal az arcán ért be a célba, korcsoportjában érthetően nem akadt jobb nála. 

Czencz Péter főszervező - aki a veterán hármas kategóriában indult és aranyérmes lett - elégedetten értékelt. Mint mondta, a nevezői létszámmal és színvonallal is elégedett volt, s már most készül arra, hogy jövőre még emlékezetesebbre sikeredjen a negyvenedik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!