Felkészülési mérkőzések

2023.08.04. 20:30

Hat vármegyei csapat is pályára lép szombaton

Bár még hivatalosan nem dőlt el a megyebajnokságok helyzete, szombaton hat csapat is pályára lép felkészülési mérkőzésen az augusztus 19-i rajt előtt.

Berg Sándor

Tevelen játszanak a nagymányokiak (zöldben Pál István)

Fotó: Molnár Gyula

Bonyhád-Börzsöny SE–Kakasd SE, szombat, 10 óra
Töttős László együttese két gólgazdag edzőmeccset játszott, Szászváron 9–4-re győzött, a bajnok Nagymányoktól viszont 9–3-ra alulmaradt. A klubhoz érkezet Gungl Bálint (Kajdacs), visszavonult Ettig László és távozott Zimmerman Dávid (Öskü) és Guzorán Péter, utóbbi a hétvégi ellenfél Kakasdhoz igazolt. A vendégek három vereséggel kezdték a felkészülésüket, majd a Komlót (2–0) és a Himesházát is legyőzték (4–2).

Bölcskei SE–Paksi FC U19, szombat, 10 óra
Július közepén Nagy Lajos irányításával kezdődött a munka Bölcskén, ahova a vezetőedző mellett Laták Bertold (Tevel) is új érkezőnek számít. Az együttesnek ez lesz az első edzőmeccse, a tervben még az ASE Paks elleni találkozó szerepel még.

Komlói Bányász–Bonyhád VLC, szombat, 10.30 óra
Az átigazolások és edzőmeccsek terén is igen aktívak a bonyhádiak, akikhez nyolc játékos érkezett és hárman távoztak. Éppen emiatt a nyári eredmények eddig elmaradnak a vártaktól, a harmadosztályú PTE-PEAC-tól (0–7) és a Bajától vereséget szenvedett a gárda (1–2), a kakasdiak elleni siker mellett legutóbb a Pécsi MFC U19-es csapatával játszott 1–1-es döntetlent. Javítási lehetőség a Baranya vármegyei élvonalban legutóbb hatodik helyen végzett komlóiak ellen javíthat Sárai György együttese.

Teveli Medosz SE–Nagymányoki SE, szombat, 10.30 óra
Közel egy kezdőcsapatnyi játékos távozott a legutóbbi első osztályú idény hetedik helyezettjétől. Vecsei Roland (Mórágy), Kuti Kristóf (Szedres), Laták Bertold (Bölcske), Borda Gergő (Bátaszék), Kelemen Zsombor (Tolna), Gödör Milán László (Tolna), Keszthelyi György Krisztián (Tolna), Felföldi Imre (Tolna), Szentes Máté (Tolna) és Reichert Adrián (abbahagyta) sem Tevelen folytatja. Érkező oldalon Péter János (Szekszárd) kapus szerepel, az ő dolga lesz megállítani a nagymányoki rohamokat. A megye kettő bajnoka, melynek kispadján Szász Dávid ül az új idényben, a Bonyhád-Börzsönynek kilenc, a Kisdorognak hét gólt lőtt (7–3).

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!