Atlétika világbajnokság

2023.08.23. 13:09

Legjobbját beállítva sem jutott döntőbe a világbajnokságon Németh Mátyás

A szekszárdi születésű Németh Mátyás a távolugrás selejtezőjében beállította 779 centiméteres egyéni legjobbját, de így is búcsúzott a budapesti atlétikai világbajnokság szerdai játéknapján.

Berg Sándor

Németh Mátyásnak egyéni legjobb eredménye nem volt elég a döntőhöz

Forrás: MTI

Fotó: Derencsényi István

Németh Mátyás remekül kezdett a szerda délelőtti selejtezőben, az első körben máris beállította az idén 7,79 méterre megjavított egyéni csúcsát. A 22 éves távolugró második próbálkozására elmaradt ettől (7,47 méter), az utolsó kísérletre pedig legalább húsz centivel kellett volna megugrania legjobbját. Ez talán meglehetett volna, ám miután mindössze 0,8 centiméterrel (!) rálépett a deszkára, érvénytelen lett az ugrása.

Összesítésben a jamaicai Wayne Pinnock végzett az élen a világ idei legjobbnak számító 8,54 méterrel, megelőzve a címvédő kínai Jianan Wangot, aki 834 centivel idei legjobbját érte el, valamint a görög Militiadisz Tentoglút (825). A 8,15 méteres selejtezőszintet még a szintén jamaicai Carey McLeaod ugrotta meg (8,19). Németh Mátyás végül a 19. helyen fejezte be a számot, mi minden idők harmadik legjobb magyar világbajnoki helyezése. A fináléhoz, amit csütörtökön 19.30 órától rendeznek a Nemzeti Atlétikai Központban, kereken nyolc méter kellett.

Scherer Tamás egykori tanítványa, aki az elmúlt években már a kecskeméti KARC versenyzője, így is remek éven van túl. Az idei U23-as Európa-bajnokságon bronzérmet szerzett, majd Kínában az Universiadén ugrotta meg a 7,79 méteres egyéni csúcsát. Továbbjutási reményének azonban nem volt realitása, ugyanis a 39 fős mezőnyben ennél csak egy riválisa rendelkezett rosszabb eredménnyel.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!