Cselgáncs

2023.08.04. 18:34

Nagyot küzdött, de nem jött össze az érem Pupp Rékának a budapesti Mesterek Tornáján

A bronzmérkőzésen hosszabbítás után alulmaradt az izraeli Gefen Primo ellen, így az ötödik helyen zárta a budapesti Mesterek Tornáját Pupp Réka, az Atomerőmű SE 52 kilogrammos cselgáncsozója.

Berg Sándor

Fotó: Földi Imre

Szépen menetelt a Papp László Sportaréna tatamiján az idei világbajnoki ötödik helyezett paksi klasszis. Az első fordulóban mongol, majd spanyol és üzbég ellenfelét legyőzve jutott a legjobb nyolc közé, de az elődöntőben az olimpiai címvédő, világelső koszovói Distria Krasniqi jobbnak bizonyult nála.

A bronzmérkőzésen a vigaszágról bekerült Gefen Primo várt az ASE kiválóságára. A világ- és Európa-bajnoki harmadik Gefen Primo ellen az alapidő nem hozott pontokat, végül a hosszabbítás első percében az izraeli földre vitte ellenfelét, a zsűri pedig videózást rendelt el. Némi tanakodás után a mérkőzésvezető jelezte, hogy a paksi a vállára esett, ígyvazaarival elveszítette az éremcsatát.

„Egyáltalán nem éreztem vazaarinak, szerintem a hasamra estem – nyilatkozta az MTI-nek a magyar dzsúdós. – Nagyon rosszul esik, hogy éppen a hazai közönség előtt maradtam le az éremről, jó lett volna dobogóra állni. A szerzett pontokra nem panaszkodom, mert megszilárdítottam a helyemet az olimpiai kvalifikációs világranglistán, ahol a Masters előtt hatodik voltam.” 

Pupp Réka az olimpiai kvalfikációt tekintve 648 ponttal gazdagodott (csaknem ennyi jár egy Európa-bajnoki aranyéremért), ezzel megerősítette pozícióját a rangsor legjobbjai között. A paksiak olimpikonja sorozatban harmadszor végzett pontszerző helyen a sportág legjobbjait felvonultató Mesterek Tornáján, 2021-es ötödik helyen zárt, tavalyi pedig bronzérmet szerzett.

A mongol Sosorbaram Lkhagvasuren elleni pontszerzések (Forrás: Judo Hungary Masters 2023)

Pupp Réka kontrája a spanyol Lopez Sheriff ellen (Forrás: Judo Hungary Masters 2023)

Az üzbég Dijora Keldijorova ellen elődöntőt érő combdobás (Forrás: Judo Hungary Masters 2023)

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!