Kerékpár

2023.09.15. 13:52

Élete első országos bajnoki címének örülhetett a szekszárdi fiú

Élete első országos bajnoki címét szerezte Szabó Máté, a Szekszárdi Kerékpáros SE versenyzője a békéscsabai kritériumon.

Teol.hu

Immár hatodik éve fogadta Békéscsaba a Kritérium Országos Bajnokságon induló kerékpárosokat. Az 1000 méteres körpályán a kritérium szabályai szerint, minden gyorsasági hajrá első négy helyezettje (5, 3, 2 és 1) pontot kapott. Az U15-ös fiúknál Szabó Máté jó esélyekkel állt a rajthoz, a dobogós helyezés az idei év eredményeit és a formáját tekintve szinte borítékolható volt. Már az első hajrán meg is mutatta az erejét, fölényesen nyert, látszódott, hogy nagyon jó formában van. Tizennyolc kört kellett megtenniük a pályán, hat részhajrával. Az első két részhajrát megnyerte, majd a harmadikon második lett, így bizakodhattunk már a győzelembe is. Az utolsó előtti hajrát ismét megnyerte így az utolsó hajrán már behozhatatlan volt az előnye. Így megszerezve élete első országos bajnoki címét.

A Master1-es és a Master2-es korcsoport együtt állt a rajthoz, mindenkinek 20 kört kellett teljesítenie 10 részhajrával. A fiúk nagyon szépen kezdték a versenyt Máté a második helyen míg Steig Gábor a harmadik helyen érkezett az első részhajrához, két Master1-es versenyző ellépett a mezőnytől, így Máténak csak arra kellett figyelnie, hogy a mezőnyből más ne tudja megelőzni. Steig Gábor a legtöbb mezőnysprintet megnyerte és mivel a mezőnyből Master2-es nem tudott ellépni, így fölényes győzelmet aratott megszerezve ezzel a második bajnoki címet a csapatnak.

Eredmények
Kritérium Országos Bajnok Szabó Máté (U15)
Kritérium Országos Bajnok Steig Gábor (Master2)
Topán Máté 3. helyezés (Master1)

Steig és Szabó ebben a sorozatban is remekelt

A Steig Gábor által megálmodott MKSZ Liga Kupa sorozat az utolsó állomására érkezett, ahol az összetett díjakat is kiosztották. A hat színvonalas versenyért köszönet illeti a sorozatban részt vevő egyesületeket és a szervezőket. Öröm látni, hogy egyes csapatok összedolgoznak és tenni szeretnének a kerékpársportért. Pécsett a hatalmas meleg nem könnyítette a versenyzők helyzetét, az amúgy is technikás és nehéz körpályán. Az utolsó futamot 4,2 km-es lezárt körpályán rendezték, ahol az U15-ös és a Hobbi férfi korcsoportokban voltunk érdekeltek. Szabó Máté, Kovács Krisztián és Klemen Csaba álltak rajthoz, akiknek 42km-t kellett teljesíteniük. Master2-ben Steig Gábor 63 km-t tekert és a Master1-es Topán Máténak pedig 101 km-t kellett teljesítenie.
Eredmények
U15, Szabó Máté 2. hely
Hobbi férfi, Kovács Krisztián 2. hely
Master1, Topán Máté 2. hely
Master2, Steig Gábor 2. hely

MKSZ Liga Kupa összetett eredménye
U15, MKSZ Liga Kupa összetett győztese Szabó Máté
Master2, MKSZ Liga Kupa összetett győztese Steig Gábor
Master1, MKSZ Liga Kupa összetett 2. helyezés Topán Máté
 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!