Női labdarúgás

2023.09.07. 08:19

Futószalagon lőtték a gólokat a paksi lányok a bajnokság nyitányán (képgalériával)

Nagyszerű győzelemmel kezdte az NB II-es női nagypályás bajnokság küzdelmeit a Paksi SE, amely 12–0-ra nyert az újonc Martonvásár ellen.

Teol.hu

Sajabó Boglárkáék (középen) nagyszerű győzelemmel indítottak

Fotó: Molnár Gyula

A Kerekes, Fodor, Sajabó, Boda, Kiss L., Horváth M., Tancsa, Kiss G., Árki, Marosi, Szűcs összeállításban szereplő – csereként Koloh, Zufall, Fritz és Győrfi állt be – paksi együttes a várakozásoknak megfelelően végig dominált a találkozón, s már a harmadik percben gólt szerzett. A paksi találatokon amúgy Horváth Melitta (14., 25., 29., 33., 71., 83.), Boda Zsófia (7., 23.), Szűcs Laura (3.), Kiss Gréta (17.), Árki Angéla (65.) és Kiss Laura (67.) osztozott.  

„Nem tudtunk külön a mérkőzésre készülni, hiszen egy újonccal kezdtük az évadot – értékelt Horváth György. – A találkozó huszadik percéig megmutatkozott, mind játékban, mind fizikálisan fölényben vagyunk, később ez aztán még jobban kidomborodott. A Martonvásár azonban egy percig nem állt meg, végigküzdötte a mérkőzést, ami rettentő szimpatikus volt. A végeredmény alapján sok következtetést nem lehet levonni, ugyanakkor a találkozó közben sok olyan dolgot láttam, ami egy erősebb csapat ellen is működhet majd.” 

„A góljainkon túl rengeteg további kapura lövésünk volt, amit kértünk is, ez eddig nem volt jellemző ránk. További pozitívum, hogy mind a hét U19-es lányunk hozta a felnőtt társak teljesítményét. Ez a tavalyi év folyománya, hisz az előző szezonban sokszor kellett, hogy kisegítsenek bennünket, így már hozzászokhattak a felnőtt futballhoz” – zárta a szakember.

A Paksi SE vasárnap 10 órától a szezont egy csepeli 0–0-s döntetlennel nyitó Pécsi MFC vendége lesz. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!