Férfi NB II-es kézilabda

2023.09.26. 12:47

Kulcsemberei nélkül is fontos pontokat szerzett a Hőgyész

A Hőgyészi SC hiányos kerettel is le tudta győzni a PTE PEAC együttesét a férfi NB II-es kézilabda-bajnokság E-csoportjában, ezzel továbbra is hibátlan mérleggel áll a tabella élén.

Berg Sándor

Vald Benjamin tizenegy gólt jegyzett

Fotó: Makovics Kornél - archív

Férfi NB II, E-csoport, 3. forduló
Hőgyészi SC–PTE PEAC 36–34 (19–18)
Tamási, 150 néző. V.: Salamon G., Tóth J.
Hőgyész: Hudra – Bujtás, VALD 11 (3), Mikita 5 (1), GADÁNYI 5, PAP Á. 5, Szakcsi 5. Csere: Farkas G., Tóth Á. (kapusok), VOJKOVICS I. 4, Teimel M., Szabó T., Széles, Pencs 1. Vezetőedző: Bán Tamás
Kiállítások: 12, illetve 12 perc
Hétméteresek: 5/4, illetve 3/3

Nem jó előjelekkel várta a pécsiek elleni mérkőzést Bán Tamás együttese, ahol Vald Benjamin boka-, Szabó Tibor térdsérülés, Mikita Bence betegség miatt nem volt százszázalékos állapotban, míg Vojkovics Gyula és Szente Gábor nem is tudta vállalni a játékot. 

Ez a hátránya az első félidő közepén „ütött vissza” a hőgyészieknek, akkor a PEAC három góllal el tudott lépni (21. perc: 12–15), de a négy-kettes nyitott védekezéssel nem tudtak mit kezdeni a baranyaiak. A félidő hajrájában 18–17-nél visszavette a vezetést a HSC, amit a későbbieknek nem is engedett ki a kezéből. A második játékrész elején Gadányi Tibor találatával a legnagyobb különbséget tette közé a vendéglátó (38. p.: 25–21), amiből jó egyéni teljesítményekkel két gólt meg tudott tartani a lefújásig.

„Voltak hiányzóink és sérültjeink, de aki vállalni tudta a játékot, azoknak helyén volt a szívük és az eszük, így megérdemelten győztünk le egy erős ellenfelet” – értékelte a találkozót lapunknak Bán Tamás, a hőgyésziek vezetőedzője.

Válogatott szünet miatt hétvégén nem rendeznek fordulót, az egyedüliként hibátlan Hőgyész október 7-én a címvédő Nagykanizsát fogadja.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!